• Két gyógyvizes medence, termálmedence, élménymedence, valamint két gyermekmedence is lesz majd a fürdőben.

  • Később tanuszodát is építenének.

A Komárom-Esztergom megyében található Bábolnán már több mint 30 éve dédelgetik egy termálfürdő építésének a tervét. 1983-ban, a mezőgazdasági kombinátot akkoriban irányító Burgert Róbert ötlete nyomán fúrtak két termálkutat. Az egyik 38, a másik 51 Celsius-fokos vizet adott, s utóbbi az elvégzett vizsgálatok alapján gyógyvíznek bizonyult.

Az elmúlt évtizedekben rengeteg terv született a fürdővel kapcsolatban, de egyik sem valósult meg. Nagyjából két-három évvel ezelőtt került elő újra komolyabban a kérdés. Akkor született meg az a koncepció, hogy távvezetéken viszik a városi sportcsarnok melletti területhez a termálvizet, s majd ott épül meg a fürdő.

A közelmúltban fontos lépés történt a fürdő megvalósítása felé tett úton, ugyanis – ahogy azt a Dehir.hu kiszúrta a Közbeszerzési Értesítőben – kiválasztották a fürdő kivitelezésére kiírt pályázat nyertesét. Egy debreceni cég 1,8 milliárd forintért építheti fel Komárom-Esztergom megye legújabb termálfürdőjét. Az építkezést a bábolnai önkormányzat tulajdonában lévő társaság önerőből, állami támogatásból és hitelből finanszírozza.

Bábolnai termálfürdőPontokba szedve összegyűjtöttük, hogy mit lehet tudni a leendő termálfürdőről:

– Egész évben üzemelni fog, de a medencék szabadtériek lesznek, viszont zárt pihenőteret is kialakítanak, ahonnan kényelmesen ki lehet majd járni a medencékhez.

– A későbbiekben egy tanuszodát is építenének a termálfürdő mellé.

– Így néz ki majd a medencekínálat: 2 gyógyvizes medence, 1 termálmedence, 1 élménymedence, 1 gyermekmedence és 1 tocsogómedence a legkisebbeknek.

– A fentiek közül a két gyógyvízzel töltött medence és a termálmedence a téli időszakban is nyitva tart, a többi csak nyáron.

– A fürdő téli kapacitása 250 fő, a nyári kapacitása pedig 500-600 fő lesz.

– Éttermet és kávézót is kialakítanak. Valamint egy közel 100 férőhelyes parkoló is épül.

Azt viszont nem tudjuk, hogy mikorra várható a bábolnai fürdő megnyitása, de a korábbi, bábolnai fürdővel kapcsolatos hírekben 2019 vége, vagy 2020 eleje szerepelt.