Még az év első negyedévében megkezdődnek a Tapolcai Strandfürdő felújítási munkálatai és a nyárra meg is nyithat a 2007 ősze óta zárva lévő létesítmény.

Felújítják a Veszprém megyében található Tapolcai Strandfürdőt – írja a Napló című napilap. A tervek szerint 350 millió forintot fordítanak a leromlott állapotú strandfürdő felújítására, részben állami, részben önkormányzati forrásból. A munkálatok legkésőbb március végéig elkezdődnek és a vendégek várhatóan már az idei nyáron birtokba vehetik a megújult fürdőt.

Tapolca városA strandon egy termálvizes ülőmedencét, valamint egy élmény- és egy gyerekmedencét alakítanak ki. Ennek kapcsán elvégzik a fürdőt 34 fokos vízzel ellátó termálkút felújítását is, továbbá újjáépítik a kiszolgáló helyiségeket és a vizesblokkokat. A későbbiekben egyébként a fürdő további bővítését is tervezik, amennyiben lesznek erre pályázati lehetőségek.

Ezen a két évvel ezelőtt készült videón jól látszik, hogy mennyire leromlott az évek óta zárva tartó strand állaga.

(a videót időközben törölték)

A tapolcai strandot 2007 őszén zárták be, miután az önkormányzatnak nem volt forrása a szükséges felújításokra. Tavaly februárban már írtunk arról, hogy újra megnyithat a tapolcai fürdő. Igaz, akkor ez még annak kapcsán vetődött fel, hogy egy helyi bányamérnök javaslatot tett a fürdő repedt medencéinek és vízforgató rendszerének a költséghatékony javítására. A polgármester már akkor arról beszélt, hogy javítgatás helyett egy átfogó felújítást terveznek, de akkor még nem tudott erről további konkrétumokat mondani.