Van remény arra, hogy a Veszprém megyében található Tapolcának újra legyen strandja. Erre a megyei napilap, a Napló cikke nyomán derült fény. A lapot ugyanis megkereste egy helybéli bányamérnök, Pálffy Endre, aki szerint helyre lehetne hozni a városi strandot. Mindennek az előzménye az, hogy a korábbi tapolcai strandfürdőt 2007 őszén bezárták, és azóta sem tudták újra nyitni. Felújításra szorulnának a strand medencéi, és vízforgató berendezésre is szükség lenne, amire Tapolcának nem volt pénze. Az elmúlt több mint 5 évben pedig tovább romlott a strand állaga.

Pálffy Endre azt állítja a megyei napilapnak, hogy a strandfürdő hiányosságai – például a repedezett medence – kisebb forrásból, mindössze néhány millió forintból helyreállítható lenne. S némi leleményességgel a vízforgató berendezés is megoldható lenne olcsóbban.

A lap megkereste a tapolcai alpolgármestert, aki szerint azért nem ennyire egyszerű a megoldás, viszont egy jó hírrel is szolgált. Indultak ugyanis egy 500 millió forintos pályázaton. Amennyiben ezt megnyerik, akkor 200 milliós önrésszel kiegészítve teljesen megújulhat a fürdő. Fedett rész ugyan nem lenne, de meleg vizes medence igen, így kora tavasztól késő őszig működhetne a tapolcai fürdő.

Tapolca város

Az önkormányzatnak ráadásul van B terve arra az esetre, amennyiben nem nyernének a pályázaton. Akkor a 200 milliós önrész felhasználásával egy kisebb volumenű beruházást hajtanának végre, de a strand újra működhetne.

A saját termálfürdő már régóta nagy álma a tavasbarlangjáról ismert településnek. A korábbi években felmerült, hogy a város határában lévő, egykori honvédségi laktanya területét olyan befektetőnek értékesítenék, amelyik fürdőt létesítene a helyén. Ugyanakkor a válság miatt a korábban érdeklődő befektetők rendre visszaléptek. Egy termálfürdő létesítésének mindenképpen meglennének az alapjai Tapolcán. Elég csak arra gondolni, hogy a Hunguest Hotel Pelion wellness-részlegének vízellátását is egy saját termálkút révén oldják meg.