Budapest és a Balaton mellett Hévízt és az ottani, gyógyhatású Tófürdőt ajánlotta a Németországban élő oroszok figyelmébe egy turisztikai szaklap.

Az utóbbi időben a hazai termálfürdők kifejezetten kedveltté kezdtek válni az oroszországi vendégek körében. Hévízt már-már megszállták az orosz vendégek, sokan közülük ingatlant is vásároltak a fürdővárosban, vagy a környéken. Ráadásul az ország más részein is egyre több az orosz turista. Ahogy még tavaly írtuk, Hajdúszoboszlóra több turnusban jöttek beteg orosz gyerekek, akiknek a Moszkvából érkező chartergépét a debreceni reptér fogadta.

A Magyar Turizmus Zrt. által kiadott közlemény szerint pedig a kivándorolt oroszok megnyerésében is komoly lehetőség lehet. Németországban a második legnagyobb kisebbséget jelenti az oroszok, a maguk négymilliós lélekszámával. A népcsoport jellegzetessége, hogy rendkívül összetartók, s az élet sok területén saját szolgáltatói hálózatot is fenntartanak. Nincs ez másként a turizmus terén sem, hiszen léteznek Németországban az orosz vendégkörre szakosodott utazási irodák is. Utóbbiak magazinja a Russkij Voyage, ami a német-orosz utazási irodák számára nyújt szakmai tartalmat.

hevizfilm

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviseletének tavaly óta fordít jelentősebb figyelmet erre a piacra, s a tevékenységük eredményeképpen most a Russkij Voyage magazin kétoldalas összeállítást közölt a magyarországi turisztikai lehetőségekről. Ebben Budapest és a Balaton mellett külön kiemelték Hévízt, azon belül is a Tófürdő gyógyhatásait. A remények szerint pedig ennek révén a jövőben nyugati irányból is sok orosz vendég érkezhet a népszerű gyógyfürdőinkbe.