Új családi élménymedencét építenének Bükfürdőn, ahová tavaly 35 ezerrel több vendég látogatott, mint 2011-ben.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum 2013-as vendégforgalma ugyan nem érte el a korábbi év rekordját, a 862 ezret, viszont az elmaradás attól csak 0,4 százalék, azaz 3600 fő volt. 2011-hez képest pedig 35 ezerrel több vendég kereste fel tavaly a bükfürdői létesítményt.

A termálfürdőnél rendkívül elégedettek a tavalyi eredménnyel, ugyanis nem indult túl jól az év. Emlékezetes, hogy a március 15-i hosszú hétvégének keresztbe tett a szokatlanul hűvös időjárás, s a kellemetlen idő április első feléig kitartott. A 2013-as év hátralevő részében viszont sikerült behozniuk ezt a lemaradást.

Bükfürdő virtuális túraA Gyógy- és Élménycentrum által kiadott közlemény szerint a sikerük annak köszönhető, hogy a különféle szolgáltatási egységeik – gyógy- és strandfürdő, élményfürdő, szaunavilág, medical wellness – egymástól függetlenül is látogathatók. Ez pedig lehetőséget nyújt arra, hogy minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget nyújtsanak.

A fürdő további fejlesztéseket is tervbe vett. Ezek közé tartozik egy családi élménymedence építése. Ezen felül pedig több energetikai projektjük is előkészítés alatt áll, amelyek révén optimalizálhatják a fürdőkomplexum energiafelhasználását.