A fővárostól alig egy órányira fekvő Cegléd gyógyvize észrevétlenül teszi hosszabbá, egészségben gazdagabbá életét, hiszen többek között olyan megbetegedések kezelésére és megelőzésére is alkalmas, mint a reuma vagy a csontritkulás.

Ha reumatikus panaszok gyötrik, a csontritkulás megelőzésére keres hatékony megoldást, vagy épp az állandó stressztől szeretne megszabadulni, biztosan többféle kezelési lehetőséget is kipróbált már az ősi módszerektől kezdve a legmodernebb orvosi vívmányokig.

Ha eddig egy olyat sem talált, amely hatásosnak bizonyult volna, ezért kénytelen tovább próbálkozni, elsősorban biztosan a természetes megoldások között keresgél. Hiszen senki sem szeretné feleslegesen különböző gyógyszerekkel terhelni a szervezetét, ugyanis ezeknek számos mellékhatása lehet, a hatóanyaguk allergiás reakciót válthat ki, illetve szedésükkel rengeteg kémiai anyagot viszünk be a szervezetünkbe. Ezek a kemikáliák pedig hosszú távon csak rontanak a helyzeten, hiszen felhalmozódva rontják az egyes szervek működését, legyengítik a szervezetet, így további betegségekkel nézhetünk szembe.

Természetes gyógymódok

Ezért ésszerűbb a természetes megoldásokhoz fordulnunk, például gyógyteát inni, elsajátítani valamilyen relaxációs technikát, jógázni, szaunázni, vagy kihasználni a gyógyvizek áldásos hatásait. Magyarország adottságai a gyógy- és termálvizek szempontjából kiemelkedőek; hazánk e tekintetben Európában az első helyen áll. Az ország területének hetven százalékán található valamilyen gyógyvíz, jelenleg összesen körülbelül ötszáz előfordulási hely ismert. Népszerű például a hévízi, a zalakarosi, a miskolctapolcai, a hajdúszoboszlói vagy a ceglédi gyógyvíz. Utóbbi többek között vasat, káliumot, lítiumot, jódot, nátriumot, brómot, ammóniumot, kalciumot és magnéziumot tartalmaz.

Az ásványi anyagok jótékony hatásai

A bőr a legnagyobb és egyben az egyik legfontosabb emberi szerv: a bőrön át felszívódó hasznos ásványi anyagok ugyanúgy a véráramba jutnak, mint az ételekkel elfogyasztott tápanyagok. A gyógyvízben található kalcium erősíti a csontokat, ezért a fürdőzés kifejezetten ajánlott csontritkulásban szenvedőknek és azoknak is, akik szeretnék megelőzni ezt az állapotot. A magnézium erősíti az izmokat és az idegeket, a kálium és a nátrium a szervezet vízháztartásában játszik szerepet, a vas a vérképzéshez elengedhetetlen, a jód pedig fertőtlenít, és kezel bizonyos fertőzéseket.

A ceglédi gyógyvíz elsősorban kopásos gerinc- és ízületi betegségek, reumatikus megbetegedések, csontritkulás, köszvény, izomfájdalmak, krónikus ízületi gyulladások, stresszes állapot, porckorongbetegségek, kimerültség és tartási rendellenességek kezelésére ajánlott. Ezen kívül a rehabilitáció kiváló kiegészítője lehet balesetek és ortopédiai műtétek után.

Gyógykúrák Cegléden

A ceglédi négycsillagos Hotel Aquarellben élvezheti a ceglédi gyógyvíz fenti áldásos hatásait. A szálloda majd’ ezer négyzetméteres gyógyászati részlegén akár TB-támogatással is igénybe vehetik a látogatók a gyógykezeléseket és -kúrákat, amelyek a szállóvendégek és külső vendégek számára egyaránt elérhetők. A földszinti wellness részlegen található gyógyvizes medence vize hivatalosan is bevizsgált és gyógyvízzé nyilvánított; és már számtalan pácienst hozzásegített a gyógyuláshoz. A 34 négyzetméteres medence vízhőmérséklete 34-36 Celsius fok, vízmélysége 0,9 méter.

A gyógyászati  részleg többek között elektroterápiás gépparkkal is rendelkezik, továbbá a modern SPA-nak megfelelő  gépek is megtalálhatóak, mint a Vichy zuhany, a Dermalife infrakapszula vagy a Caracalla fényterápiás hidromasszázskád.

Kneipp-kúra

A ceglédi Hotel Aquarellben a Kneipp-kúrát is kipróbálhatja. A XIX. század óta előszeretettel alkalmazott kúra nevét kifejlesztőjéről, Sebastian Kneipp német papról kapta. A tüdőbajos Kneipp Johann Sigmund Hahn könyve segítségével ismerkedett meg a víz gyógyító erejével, és kezdett el fürdőket venni a jeges Dunában, majd otthonában. Miután ennek köszönhetően teljesen meggyógyult, megalkotta saját módszerét. A kúra élénkíti a vérkeringést, így segít kezelni az anyagcsere-problémákat, a vérellátási zavarokat és a stresszt.

A kúra egyik népszerű alternatívája a Kneipp-taposómedence, melynek alján egy kavicságy található. A beteg a bokáig érő vízben sétálva egyrészt kap egy jótékony hatású talpmasszázst, másrészt pedig a lábát a vízből folyamatosan kiemelve a hideg víz és a meleg levegő kettősének előnyeit élvezheti.

Ha szeretne végre kigyógyulni a régóta önt gyötrő betegségből, próbálja ki a ceglédi Hotel Aquarell gyógykúráit! A szálloda busszal, vonattal és autóval is egyszerűen megközelíthető, utóbbival mindössze egy órányi út a fővárosból, így akár hétvégén vagy hétköznap munka után is ellátogathatunk ide.

Hotel Aquarell