Ma délután véget ért az Erzsébet-program keretében a nyugdíjasok számára meghirdetett fürdőbelépő akció. Kevesebb jelentkezőt vártak.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szerda délután kiadott közleménye szerint idő előtt lezárták az Erzsébet-program fürdőbelépő pályázatát. A 60 év feletti, öregségi nyugellátásban részesülők számára meghirdetett pályázatra eredetileg február közepéig lehetett volna jelentkezni.

Az alapítvány közleménye szerint mindössze 15 ezer pályázóval számoltak. Az érdeklődés azonban akkora volt, hogy a mai nappal betelt ez a keret.  Emiatt csak a január 15. 16 óra 32 percig érkezett jelentkezéseket fogadják be. Aki tehát eddig nem adta be a jelentkezését, az biztosan lemaradt a lehetőségről.

A pályázati kiírásban valóban szerepelt lehetőségként, hogy akár előbb is lezárhatják a pályázatot. Azonban arra vonatkozó adat mostanáig nem volt fellelhető, hogy pontosan mennyi jelentkező számára volt nyitott ez a lehetőség. Az érdeklődés annak ellenére is nagy volt, hogy sokaknak nehézséget jelentett az internetes jelentkezési procedúra.

Nem csak minket lepett meg az alapítvány döntése. Debrecenben ma adtak át nagy dirrel-durral egy irodát, kifejezetten a fürdőbelépő-pályázatra jelentkezők segítésére.