Első körben nem adott be senki pályázatot az egerszalóki Saliris Resortra – írja a Nol.hu. A szállodát és termálfürdőt is magában foglaló komplexumot tavaly novemberben hirdették meg kilencmilliárd forintos irányáron. Ugyanakkor akár ennek 70 százalékáért, azaz 6,3 milliárd forintért is meg lehetett volna szerezni a létesítményt, de ennyit sem volt hajlandó senki fizetni. A Saliris Resort felszámolója, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ezért a hitelezőkkel tárgyalásokat fog kezdeményezni a vételár mérsékléséről.

Az elmúlt években racionalizálták a korábban veszteséget termelő komplexum működését, amely immár nullszaldóval üzemeltethető. A társaság felszámolása azonban a felhalmozott hatalmas adósság miatt nem kerülhető el. A fürdő és a hotel zavartalan működése érdekében stratégiailag kiemelt jelentőségű szervezetté minősítették a Saliris Resortot. A fürdő és a szálloda a felszámolási eljárás alatt is zavartalanul működik.

Egerszalóki Termálfürdő (fotó)

A Saliris Resort jelentős lendületet adott Egerszalók idegenforgalmának. A KSH statisztikája szerint 2012-ben, a belföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák tekintetében a 8. legnépszerűbb termálfürdős településsé lépett elő Egerszalók.