• Kicsit keresgélni kell, de még Pest megyében is találhatók olyan gyógyvizű fürdők, ahol megúszható a felnőtt belépő 2000 forint alatt.

  • Ráadásul mindhárom kifejezetten hangulatos fürdőnek számít.

Pár éve még az 1000 forint körüli fürdőbelépők számítottak olcsónak, manapság már a 2000 forint körüli áraknak is örülhetünk. Pláne akkor, ha olyan fürdőt keresünk, ahol minősített gyógyvízzel töltik a medencéket.

Megnéztük, hogy mi a helyzet ezen a téren Pest megyében. A kritérium az volt, hogy 2000 forintnál olcsóbban válthassunk felnőtt napi fürdőbelépőt, valamint az, hogy gyógyvizes fürdőről legyen szó.

Az önkormányzati tulajdonú fürdők két évig nem emelhettek árat, ráadásul az utóbbi időszakban drasztikusan megnőttek a fürdőüzemeltetéshez kapcsolódó költségek, amit a fürdők kénytelenek érvényesíteni a jegyárakban is. Emiatt viszont már csak három olyan termálfürdőt találtunk, ami megfelel a fentieknek. Azonban ezek közül mindhárom hely ajánlható, egytől egyig nagyon jó kis fürdőkről van szó.

Albertirsa Strandfürdő: Cegléd és Monor között nagyjából félúton fekszik a kisváros, ahol 1986 óta üzemel egy szezonális termálstrand. Ennek a vize 1990-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést. Az ötmedencés fürdőben jelenleg egy felnőtt napijegy 1900 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1400 forintba kerül. Idén várhatóan szeptember 4-ig tartanak nyitva, ezért érdemes kihasználni a még hátralévő bő egy hónapot.

A fürdő Facebook oldalát itt tudja megnézni.

Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő: a Pest megye délkeleti részén lévő település fürdője 1998-ban nyitotta meg a kapuit, a termálvizük 2002-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést, 2012-ben pedig egy fedett fürdőt is átadtak. Az öt medencét magában foglaló strandi rész szezonálisan üzemel, de a fedett fürdő egész évben a vendégek rendelkezésére áll, valamint a téli időszakban is lehet szabadtéri medencében is ejtőzni.

A strandbelépő Nagykátán 1900 forintba kerül, helyi lakosoknak 1600 forintba. A gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 1500 forint a strandi napijegy, amennyiben pedig Nagykátán laknak, akkor csak 1200 forint. (A Fürdőházba 2800 forint a felnőtt belépő, de ez magában foglalja a strandmedencék használatát is).

Itt találja a weboldalukat.

Tápiószentmártoni Strand- és Termálfürdő: ezt a remek kis termálstrandot nemrég már emlegettük, mint Pest megye legolcsóbb gyógyvizes fürdőjét.

Röviden azért összefoglaljuk most is a tudnivalókat. A Nagykátától 13 kilométerre délre fekvő település fürdője szezonálisan üzemel, kizárólag szabadtéri medencéik vannak. A Tápiószentmártonban feltörő termálvíz 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést. A négymedencés fürdőbe egy felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, 3-18 éveseknek és 65 év felettieknek pedig csak 1000 forintot kell a pénztárban hagyniuk.

A kis hangulatos fürdőről minden egyéb információt megtalál a honlapjukon.

Tápiószentmárton Termálstrand

Egy érdekes, a fürdőkúrák hatásával kapcsolatos orvosi kutatásról itt olvashat.