• Mikor nyit a fedett fürdő?

  • Idén is lila-e a termálvíz?

  • Vannak-e már szálláshelyek Pacséron?

  • Új információk a tófürdőről. A gyógyvíz hatásáról pedig néhány törzsvendég is nyilatkozik.

A Termál & Fürdő nevű blogunkon már megírtuk, hogy június elsején megnyitotta kapuit a pacséri termáltó, ezzel megkezdődött a fürdő negyedik szezonja (ide kattintva olvashatja el a posztot). Időközben két vajdasági híroldal, a Magyar Szó és a Pannon RTV is beszámolt a pacséri fürdő nyitásáról és ezekből néhány új információ is kiderült.

Pacsér tófürdőAhogy a blogon is írtunk, kíváncsiak voltunk, hogy vajon idén is lilás árnyalatú lesz-e a tófürdő színe (ez nem jelent minőségi problémát, a benne lévő ásványi anyagok színezik el a vizet). Nos, a Magyar Szó tudósítója megnézte és egyelőre nincs „színe” a tónak, viszont így indult a tavalyi strandszezon is. Állítólag egy-két héten belül újra a különleges lila színű vizet fogja felszínre hozni a termálkút.

Már a fürdőről tavaly készült felvételeken is látszódott, hogy a háttérben egy fürdőépület nőtt ki a földből. A legfrissebb fotók szerint már bőven szerkezetkész az épület, de még van rajta munka.

Pacséri termálfürdőA vajdasági hírportálok szerint viszont őszre elkészül a fedett fürdőépület, azaz mire a hűvös idő miatt már bezárják a tavat, addigra a vendégek birtokba vehetik az új fürdőegységet.

A leendő pacséri fedett termálfürdőről néhány további információ is kiderült. Az épületben egy 200 négyzetméteres medence áll majd a fürdővendégek rendelkezésére (szabadtéri tófürdő egyébként 2000 négyzetméter). Amíg a termáltó vizének hőmérséklete általában 30 Celsius-fok körül alakul, addig a fedett részben 35 Celsius-fokos lesz a medence vize.

A medencén felül szaunát, sókabint és büfét is kialakítanak majd a fürdőépületben.

Pacsér termálfürdőA Magyar Szó cikkében szóba került a szálláskapacitás is, ami eddig nem nagyon volt helyben, pedig igény lett volna rá. A fürdő ugyanis nagyságrendileg 10 ezer turistát csábított nyaranta a faluba. Ezen a téren változás lesz, mert többen is ingatlant vásároltak  a faluban kifejezetten azért, hogy apartmanná alakítsák, majd kiadják.

Tavaly ilyenkor a Booking.com-on rákeresve még egyetlen helyi szálláshelyet sem dobott ki a kereső, idén viszont már legalább egyet találtunk, amit a leírása szerint májusban nyitottak. Ezen felül persze vélhetően még vannak kiadó apartmanok, csak nincsenek fent a szállásportálon.

Itt megnézhetik a Pannon RTV videóját a pacséri szezonnyitóról. A felvételen a gyógyvízzel kapcsolatos egészségügyi tapasztalataikról is beszélnek a fürdővendégek.

Fontos tudnivaló: a pacséri fürdő pénztárában szerb dinárral tud csak fizetni!