• Négy olyan fürdőt ajánlunk a hétvégére, amelyek mindegyike jó választás lehet.

  • Hatalmas fürdőmogul, születésnapos fürdő és egy alföldi titkos tipp is van közöttük.

Kisebb csodának tűnik, hogy egy hosszú hétvégén végre jó idő van, s ha már így alakult, érdemes lehet ezt kihasználni. Összegyűjtöttünk négy tippet azoknak, akik valamelyik termálfürdő felé vennék az irányt hétvégén.

Kettő közülük olyan, ami szinte magától értetődő választás, kettő pedig olyan, amiről lehet, hogy még nem is hallott, de érdemes lehet számításba venni.

1. Zalakarosi Termálfürdő – a híres Zala megyei termálfürdő egyik nagy erősségének számít a gyerekeknek szánt kültéri- és beltéri élménymedencék kínálata. A fedett gyermekvilág egész évben üzemel, a kültéri pedig hagyományosan a nyári tanítási szünettől kezdi meg a működését. Viszont a pünkösdi hosszú hétvégére tekintettel, most három napra megnyitják a szabadtéri Vízipók-Csodapók Mesestrandot is.

A mai naptól üzemel a hullámmedence, a csúszdák közül pedig már használható a családi, az anakonda és a kamikáze. Ezeken felül természetesen használhatjuk a gyógyvizes ülőmedencéket, a termálvizes medencéket, vagy akár a szaunákat is.

Amennyiben valaki nem szereti a nagy meleget, annak is jó választás lehet a zalakarosi fürdő, hiszen a parkosított strandi részen rengeteg árnyékos rész is található. Valamint az ülőmedencék között is van egy nem annyira meleg vizű termál medence.

Zalakaros légi fotók

2. Hungarospa Hajdúszoboszló – az ország másik részén Hajdúszoboszló is kockázatmentes választásnak számít a hosszú hétvégén. Múltkor kiszámoltuk, hogy a fürdő strandi része akkora, mintha 43 futballpályát tennénk egymás mellé. A mostani hétvégén ráadásul már teljes kapacitással működik a szabadtéri rész, ami 13 darab medencét jelent. Ezek közé tartozik a nagyon népszerű, mediterrán tengerpart medence is. A csúszdázás szerelmesei pedig választhatják a strandhoz kapcsolódó aquaparkot.

Sőt, a strandi részen túl még ott van a hatalmas fedett fürdőkapacitás is. Így többféle élménymedence közül válogathatunk az Aqua-Palace fürdőben.

Aki pedig inkább pünkösdkor is gyógyulna, annak a gyógyfürdő csarnok lehet a tuti választás: 32, 36, 38 Celsius-fokos medencékkel. Aki inkább csak úszással töltené a hétvégét, annak kézenfekvő megoldás az Árpád Uszoda.

Hajdúszoboszló Hungarospa3. Hertelendi Termálfürdő – Magyarhertelend Baranya megyében, Pécsről északnyugatra 24-25 kilométerre található. A településen működő termálfürdőben négy beltéri és nyolc kültéri medence működik. Ezek között klasszikus ülőmedence, élménymedence és többféle gyermekmedence egyaránt megtalálható.

Ráadásul ezen a hétvégén 10 éves a fürdő, amit többféle programmal ünnepelnek. Szombaton és vasárnap tartják az I. Szauna Klasszik rendezvényt, ami a legprofibb hazai szaunamesterek találkozója. Ezen felül a hétvége mindhárom napján koncerteket is tartanak sztárfellépőkkel.

Hertelendi termálfürdő

4. Dávodi Strandfürdő – Bács-Kiskun megyében, az Alföld déli részén, Bajától nagyjából 25 kilométerre található Dávod. A településen egy szezonális termálfürdő működik, aminek a vize már közel 30 éve gyógyvíz minősítést is szerzett. A fürdő amolyan titkos tipp is lehet, hiszen 2009-ben felújították a régi medencéket, valamint egy új élménymedencét is kialakítottak.

A Dávodi Strandfürdő pont ma, június 3-án nyitotta meg a kapuit, egyelőre a termálvizes medence, az élménymedence és a gyermekmedence üzemel.

Dávodi strandfürdő