• A tó közepén lévő fürdőház, a tengerpartot idéző nagy strandmedence és az óriáscsúszda is feltűnik a legújabb demjéni termálfürdőről készült videón.

  • A teljes árú belépőjegy továbbra is 1690 forint.

Az Egertől körülbelül 14 kilométerre található Demjén községben a tavalyi év utolsó napjaiban nyitották meg a Demjéni Termáltót. A Demjénen belül az Egri Korona Borház mellett található, egész évben üzemelő fürdőnek így a mostani lesz az első strandszezonja.

Az Egri Korona Borház Facebook oldalán ma egy videót is bemutattak a termáltóról.

Termáltó DemjénA felvételeken látható a tó közepén lévő fedett fürdőház, ahol még télen is 34-36 Celsius-fokos víz várja a vendégeket. Mellette feltűnik a tágas – tengerpartot idéző – strandmedence, valamint a nagyon menő, dupla vízi csúszda.

Itt találja a videót, nézze meg, mert érdemes.


A Demjéni Termáltó vízellátását egyébként két termálkút biztosítja. Az egyik 73 Celsius-fokos, a másik 81 Celsius-fokos vizet ad.

A nagy strandmedence vizét 28-30 Celsius-fokosra hűtik, így azok számára is jó választás lehet a fürdő, akik nem szeretik a túlzottan meleg vizű medencéket.

Termáltó DemjénKorábban azt sejtettük, hogy a termáltó árait majd megemelik a nyártól, de rosszul spekuláltunk, mert továbbra is igen kedvező áron kínálják a belépőket.

Ahogy a fürdő weboldalán is olvasható, jelenleg a felnőtt napijegy 1690 forint, 4-18 éveseknek és nyugdíjasoknak 1490 forint a jegy, 4 év alattiaknak ingyenes a belépés. Létezik családi belépőjegy is, ami 2 felnőtt, 2 gyermek esetén 5700 forintba kerül.

Nagyobb társasággal kirándulóknak is érdemes lehet útba ejteni a termálfürdőt, ugyanis a legalább 15 fős csoportoknak 10 százalékos kedvezményt adnak a jegyárakból.