• Három önkormányzati cikluson keresztül Papp Gábor töltötte be Hévíz város polgármesteri tisztségét.

  • A nyáron esedékes választáson viszont már nem méretteti meg magát.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere a Facebook oldalán jelentette be, hogy nem indul az idei önkormányzati választáson a városvezetői címért. Ez azt jelenti, hogy 2024. június 9-én biztosan új polgármestert választanak a hévíziek. Papp Gábor utódja a jelenlegi önkormányzati ciklus végén – október elején – veszi majd át a település vezetését.

Papp Gábor 2002 és 2010 között Hévíz város képviselője volt, majd 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben választották polgármesterré.

A polgármester a döntésről a következőt mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban:

„Tizennégy év polgármesteri munka után úgy döntöttem, hogy nem indulok újra a polgármesteri székért. Tudom, hogy döntésem sok embert meglep, de úgy érzem, hogy a lehető legjobb döntést hoztam. Hévíz nekem igazán az otthonom, mindent szeretek ebben a városban. Ezer szállal kötődöm Hévízhez, hűségem és szenvedélyem tagadhatatlan. De pontosan ez mutatja meg igazán, hogy miért hoztam meg ezt a döntést.

Az elmúlt években emberfeletti munkát kellett végeznem azért, hogy Hévíz talpon maradjon, és ez minden kétséget kizáróan sikerült. A várost és a vállalt feladatomat minden elé helyeztem, minden tettem azt a célt szolgálta, hogy a városnak és a benne élőknek jobb legyen.

Persze az évek során egyre jobban megtanultam, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni. Mégis, a legkevesebb, amivel most tartozom, az az őszinteség. Úgy gondolom, hogy szükség van az új energiákra és a megújulásra. Hiszem, hogy ez szolgálja most a város javát, és számomra ez a legfontosabb. Köszönöm az elmúlt 14 éves bizalmukat, és kollégáim kitartó munkáját. Bízom benne, hogy Hévíz a megújulás útjára léphet és tovább szolgálhatom Hévízt és a hévízieket.”

Hévízi Tófürdő előtérben tündérrózsákkal

Az üdülőhelyen idén egy jelentős fejlesztés veszi kezdetét, ugyanis állami támogatásból elindul a Tófürdő felújítása. Erről korábban itt írtunk.