• A Nagykunságban található Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő vonzáskörzete 90-100 kilométer, de sok vendégük van Budapestről és külföldről is.

  • Hosszu Andrást, a fürdőt működtető Berek-Víz Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük a tavalyi évük alakulásáról és a fejlesztési terveikről.

– Összességében 2023 mennyire volt jó éve a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdőnek? Ezen belül mennyire alakult a várakozásaihoz képest jól a főszezon, illetve az elő- és utószezon vendégforgalma?
– A 2023-as évünk összességében jónak mondható. A látogatottságunk kis mértékben nőtt. Mint minden évben, igyekszünk a vendégeink megelégedettségére végezni munkánkat és ez a siker látszik is a visszajelzések alapján. Habár az előszezon számai kismértékben alul maradt a vártnál, a fő- és utószezon hozta az elvárt eredményeket. Az újonnan épített öt darab prémium minőségű gerendaházunk nagy kedvenc lett a kempingünkben. Annyira, hogy már a 2025-ös foglalási naptárunk telik, persze ez igaz az egész kempingre is.

– A tipikus vendégkörüket egyébként kik adják?
– Elő- és utószezonban hétköznap főleg az idősebb korosztály találhatjuk meg nálunk, ilyenkor indul a gyógyulási időszak, sokan ezekben az időszakokban veszik fel a gyógykezeléseket. Hétvégén főleg a gyermekes családok, illetve a 30-50 év közötti vendégek látogatnak minket. Főszezonban minden korosztály megtalálható, a vonzáskörzet 90-100 km, de nagyon sok vendégünk van Budapestről is. Az ide látogató külföldi vendégek fele lengyel nemzetiségű, a többiek főleg cseh, szlovák, román területről érkeznek.

Fedett medencetér Berekfürdőn

– Mi az, amiben ön szerint többet nyújtanak, mint más gyógyfürdők?
– Amikor a vendégek ellátogatnak hozzánk tulajdonképpen egy parkba érkeznek először. Hatalmas fák árnyékai és a rengeteg zöld felület biztosítja a zavartalan pihenést. Nálunk nemcsak a test, hanem a lélek is felüdül az itt eltöltött idő után. A gyógyfürdőnk nagy területen fekszik, ezért aztán több ezer ember is tud – egymás zavarása nélkül – kikapcsolódni. Nem véletlenül, 2021-ben gyógyhellyé lett nyilvánítva a fürdő területe.

Berekfürdő ősszel

– Van olyan terület, ahol még fejlődniük kell?
– Természetesen igen. Hiszen alapvetés, hogyha nem arra törekszünk mindig, mindennap, hogy jobban teljesítsünk, óhatatlanul is lemaradunk. A kempingre ebben az évben jelentős összeget költünk felújításra, fejlesztésre akkor is, ha a vendég ezt nem feltétlenül látja. Ilyen például a jelenleg is zajló áramvezetékek cseréje, illetve elkezdjük egy-egy terület parcellázását és a közös helyiségek felújítását is.

– Készülnek valamilyen fejlesztéssel, újdonsággal az idei évre?
– Az elmúlt évben kapott az Önkormányzatunk engedélyt és pénzt egy új gyógyvizes kút fúrására, amely nagyban segíteni fogja a medencék vízellátását, illetve pályázati úton olyan energetikai fejlesztéseket tudunk majd végrehajtani, amik az üzemeltetésben fognak rengeteget segíteni. Megszaporítjuk a szórakozási lehetőségeket, az esti fürdőbálok mellett sokkal több nappali programmal készülünk, minden korosztály számára.

Berekfürdő gyógyvizes medence