• Néhány fürdőben jelenleg is karbantartási munkák zajlanak és a következő hetekben is sok helyen teljes üzemszünetre kell számítani.

  • Jellemzően ezek két-három napig tartanak, de közel egy hónapos leállásra is akad példa.

Időnként szükséges a medencék és a gépészeti berendezések karbantartása. Néhány fürdőben ezt megoldják részleges, egy-egy medencét érintő üzemszünettel, de sok helyen a munkák idejére teljesen bezárják az adott létesítményt.

A teljes zárásokat igyekeznek a vendégforgalom szempontjából kevésbé felkapott hetekre időzíteni. Tavasszal és ősszel van egy-egy karbantartási szezon a fürdőkben, a nyári leállások ritkák. Ezek közül a tavaszi karbantartások már sok helyen elkezdődtek, nem árt ezekre figyelni, nehogy zárt ajtókkal találkozzunk a kiszemelt termálfürdőben.

A Ceglédi Gyógyfürdő, valamint a hozzá tartozó apartmanok február 26-tól március 8-ig zárva tartanak. Március 9-én, jövő szombaton nyitnak újra. A mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő karbantartása is tegnap kezdődött, de hamarabb véget ér, március 2-án, szombaton már várják a vendégeket.

Nem karbantartás, hanem felújítási munkák miatt van zárva múlt hétfő óta a Leányfalui Termálfürdő. A munkák a jövő hónap végéig tartanak, a tervek szerint március 28-tól várják újra a fürdőzőket.

Debrecenben, az Aquaticum fürdőkomplexumon belül a mediterrán élményfürdő karbantartása március 4-én, jövő hétfőn kezdődik és egy hétig tart, március 12-én, kedden nyitnak majd újra. Március 4. és 7. között a pápai Várkertfürdőben a termálfürdő, a szaunavilág és a fallabdapálya nem üzemel. Ugyanakkor az uszoda nem zár be, valamint a gyógyászat és a konditerem is nyitva lesz. Szegeden a Napfényfürdő-Aquapolis élményfürdő részlegében március 18-án kezdődik a karbantartási leállás, ami nem tart sokáig, március 22-én már kinyitnak.

A Tiszaújvárosi Gyógyfürdőben egy hosszabb leállás lesz áprilisban. Ez április 8-án kezdődik és egészen április 26-ig fog tartani. Egerszalókon a Saliris Resort karbantartása is majd áprilisban lesz, de rövidebb ideig tart. Egészen pontosan április 15-én, 16-án, 17-én és 18-án. Április 19-én, egy pénteki napon nyitnak majd újra. Ebben az időszakban a fürdő mellett a szálloda sem fogad vendégeket.

Az egerszalókival egy időben ejtik meg Gyulán az AquaPalota élményfürdő tavaszi karbantartását. Azaz április 15. és 19. között lesz zárva az élményfürdő.

koronavírus termálfürdő