• Két hónapig tartó üzemszünetet követően március elsején újra megnyitja kapuit a Tiszaörsi Fürdő.

  • A hárommedencés termálfürdőben minősített gyógyvízzel várják a vendégeket.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Tiszafüredtől 14 kilométerre található Tiszaörs község. A településen 1931-ben kezdtek olajkutatásba, azonban fekete arany helyett termálvízre bukkantak. Ezt nem hagyták sokáig kihasználatlanul, már 1935-ben megnyitották a mai termálfürdő elődjét.

Kis egyszerűbb, retrós, de hangulatos fürdőről van szó. Három medencéjük van, ezek közül az egyik fedett (tetővel fedett, tehát nem beltéri). A strandszezonban a hét minden napján nyitva tartanak, az elő- és utószezonban pedig rövidebb nyitvatartás van érvényben. Ősszel és az év elején mindig van egy viszonylag hosszabb üzemszünet is náluk.

Legutóbb szilveszter napján volt nyitva a Tiszaörsi Fürdő, de az újranyitásra sem kell már sokat várni, ugyanis március elsejétől ismét várják a vendégeket. Ettől kezdődően csütörtöktől vasárnapig lesznek nyitva, mindegyik nap 10 és 18 óra között.

A tavalyihoz képes a belépőárak emelkedtek. Egy felnőtt napijegy ára 3000 forint, a nyugdíjas és a diák (15-21 év között) belépő pedig 2600 forintba kerül. Gyerekjegyet is kínálnak a 3-14 éveseknek 2400 forintért, illetve 16 órától a 17 órai pénztárzárásig délutáni belépő is váltható, ennek ára egységesen 2500 forint.

Érdemes tudni, hogy Tiszaörsön minősített gyógyvíz tör a felszínre, 2006-ban kapta meg ezt a minősítést a fürdő II-es számú termálkútja. A jódos-brómos víz mozgásszervi, reumatológiai problémákra ajánlott, de hatékony lehet egyes nőgyógyászati és idegrendszeri megbetegedéseknél is. Segíti az agyvérzés utáni felépülést és a magas brómtartalmának köszönhetően nyugtató hatású.

fedett medence a Tiszaörsi Termálfürdőben

Néhány termálfürdőben karbantartási szünet van, vagy lesz a következő hetekben, erről itt olvashat további részleteket.