• A legmagasabb brómtartalmú termálvizek közé tartozik a Tiszaörsi Fürdő gyógyvize.

  • Főként mozgásszervi problémáknál lehet hatásos a tiszaörsi gyógyvíz, aminek a stresszoldó hatása is kiemelkedő.

Sokan akár több száz kilométeres távolságból is visszatérő vendégei a Tiszaörsi Fürdőnek. Ezt a (retrós) hangulatú termálfürdő, az igen kedvező jegyárak, valamint a kitűnő gyógyvíz egyszerre magyarázhatja.

Talán még a törzsvendégek sem gondolnák, de a tiszaörsi termálvíz igen jelentős, lassan már közel 100 éves múltra tekinthet vissza. 1931-ben fúrótornyot állítottak fel Tiszaörsön, ugyanis az akkori szóhasználat szerint petróleumot sejtettek a föld alatt (annak idején a kőolajat petróleumnak hívták). A másfél évig tartó kutatás viszont eredménytelenül zárult, pedig közel 2000 méterig fúrtak a szakemberek. Azonban a munkák alatt, két mélységben is forró termálvizet találtak.

A település kis termálfürdőjét már az 1930-as években megnyitották. Hatalmas fürdőkomplexummá azóta sem fejlesztették, csak három medencéjük van, de a holtszezonban ezek közül sem működik az összes. Viszont cserébe kedvezőek, egy teljes árú belépő 1300 forintba, a nyugdíjas jegy pedig 1100 forintba kerül.

Bár a tiszaörsi termálvizet már a megtalálásától kezdve gyógyvízként emlegették a fürdővendégek, de hivatalosan ezt a minősítést csak 2006-ban kapta meg a K-18-as kút által szolgáltatott víz. A tiszaörsi gyógyvíznek kiemelkedően magas a brómtartalma, országos szinten is a legmagasabb brómtartalmú vizek közé tartozik.

A tiszaörsi fürdőkúrák elsősorban a mozgásszervi megbetegedések és az agyvérzés utáni rehabilitáció során lehetnek hasznosak. Jelentős a víz nyugtató, stresszoldó hatása, ami szinte minden megbetegedésnél és azok megelőzése szempontjából is előnyös. Ezen felül belsőleg, ivókúraként gyomorbántalmaknál, emésztési problémáknál alkalmazható.

Tiszaörsi TermálfürdőFontos aktuális információ azoknak, akik kedvet kaptak a termálfürdő felkeresésére: a következő időszakban módosul a megszokott nyitvatartási idejük. November 2. és 18. között, azaz több mint két hétig a fürdő zárva tart. Az újranyitás követően pedig hétfőnként, keddenként és szerdánként nem lesznek nyitva, a hét többi napján, csütörtöktől vasárnapig 9 és 19 óra között várják a vendégeket. Érdemes azt is tudni, hogy a karácsony körüli napokon (december 21. és 27 között) szintén zárva lesz a Tiszaörsi Fürdő.