• A legmagasabb brómtartalmú termálvizek közé tartozik a Tiszaörsi Fürdő gyógyvize.

  • Főként mozgásszervi problémáknál lehet hatásos a tiszaörsi gyógyvíz, aminek a stresszoldó hatása is kiemelkedő.

Sokan akár több száz kilométeres távolságból is visszatérő vendégei a Tiszaörsi Fürdőnek. Ezt a (retrós) hangulatú termálfürdő, az igen kedvező jegyárak, valamint a kitűnő gyógyvíz egyszerre magyarázhatja.

Talán még a törzsvendégek sem gondolnák, de a tiszaörsi termálvíz igen jelentős, lassan már közel 100 éves múltra tekinthet vissza. 1931-ben fúrótornyot állítottak fel Tiszaörsön, ugyanis az akkori szóhasználat szerint petróleumot sejtettek a föld alatt (annak idején a kőolajat petróleumnak hívták). A másfél évig tartó kutatás viszont eredménytelenül zárult, pedig közel 2000 méterig fúrtak a szakemberek. Azonban a munkák alatt két mélységben is forró termálvizet találtak.

A település kis termálfürdőjét már az 1930-as években megnyitották. Hatalmas fürdőkomplexummá azóta sem fejlesztették, csak három medencéjük van, de a holtszezonban ezek közül sem működik az összes. Viszont cserébe kedvezőek a jegyárak: egy teljes árú belépő 1600 forintba, a nyugdíjas és a rokkant nyugdíjas jegy 1400 forintba, a diákjegy pedig (14-17 évesek) 1300 forintba kerül.

Bár a tiszaörsi termálvizet már a megtalálásától kezdve gyógyvízként emlegették a fürdővendégek, de hivatalosan ezt a minősítést csak 2006-ban kapta meg a K-18-as kút által szolgáltatott víz. A tiszaörsi gyógyvíznek kiemelkedően magas a brómtartalma, országos szinten is a legmagasabb brómtartalmú vizek közé tartozik.

A tiszaörsi fürdőkúrák elsősorban a mozgásszervi megbetegedések, műtétek és agyvérzés utáni rehabilitáció, ideggyulladások és idült nőgyógyászati megbetegedések esetén lehetnek hasznosak. Jelentős a víz nyugtató, stresszoldó hatása, ami szinte minden megbetegedésnél és azok megelőzése szempontjából is előnyös. Ezen felül belsőleg, ivókúraként gyomorbántalmaknál, emésztési problémáknál alkalmazható.

Tiszaörsi Termálfürdő

A termálfürdő jelenleg a hét minden egyes napján 9-től 19 óráig tart nyitva.