• A tavalyi évhez hasonlóan a beltéri medencéken felül ismét tovább üzemeltetik a szabadtéri gyógyvizes medencét.

  • Nyugodtabb körülmények várják az úszni vágyó vendégkört.

Marcali város képviselő-testülete elfogadta a település termálfürdőjének elmúlt öt évéről szóló beszámolóját – erről a TaviTv helyi televízió adott hírt. Ennek kapcsán pedig fontos információk is elhangoztak a Balaton közelében fekvő fürdőről.

A termálfürdőt a tavaszi járványhelyzet miatt március 17-én zárták be és június 13-án, azaz közel három hónap után nyitották meg újra. Györkös Tamás, a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont igazgatója elmondta, hogy ehhez képest nem volt rossz szezonjuk. Ugyan a tavalyi év hasonló időszakának a vendégforgalmát nem érték el a zárvatartás miatt, viszont a kieső külföldi vendégkört pótolta a belföldi turisták megnövekedett száma.

Az őszi-téli időszakban is üzemel az összes fedett medencéjük, azaz a 25 méteres úszómedence, a tanmedence, a gyógyvizes medence és a pezsgőmedence. A kinti részen a szezonális strandmedencéket már lezárták, ugyanakkor a tavalyi esztendőhöz hasonlóan a szabadtéri gyógyvizes medencéjüket idén is nyitva tartják.

Györkös Tamás ennek kapcsán elmondta, hogy a medence őszi-téli üzemeltetése nem jelent különösebb extra költséget ahhoz képest, mintha zárva lenne. Azt meg mi tesszük hozzá, hogy sok vendég nagyon kedveli ezeket a holtszezonban is üzemelő szabadtéri gyógymedencéket, így ez új vendégkört is hozhat a marcali fürdőbe.

Jelenleg szünetel az iskolai úszásoktatás, várhatóan majd csak a következő félévben indul újra. Ez viszont jó hír azoknak a vendégeknek, akik szeretnek nyugodt körülmények között úszni, hiszen akár hétköznap délelőtt is érdemes felkeresniük a fürdőt.

Mindezeken felül nyitva tart a tavaly decemberben átadott újdonságuk, a négyévszakos korcsolyapálya. A járványveszély miatt pedig – sok más fürdőhöz hasonlóan – a fürdő bejáratánál testhőmérsékletet mérnek.

Fontos információ a Marcali Fürdőbe látogatóknak, hogy november 1. és 6. között nem lesznek nyitva vízcsere miatt, de november 7-től újra várják a vendégeket.

A helyi televízió tudósítását itt nézhetik meg: