• Szezonon kívül 1600 forint a teljes árú, 1400 forint a nyugdíjas belépő a hangulatos, kitűnő gyógyvizéről ismert fürdőbe.

  • Berekfürdőn található az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő termálfürdője.

Berekfürdő olyan, mintha egy kis oázis lenne az Alföldön. Azoknak a településeknek, amelyek egy-egy fürdőnek köszönhetik a létüket, általában amúgy is van egy kifejezetten nyugodt hangulatuk, ez pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Karcagtól 11 kilométerre fekvő Berekfürdőre különösen igaz.

A település fürdője egy nyolchektáros, szépen parkosított területen fekszik és sokan talán nem is tudják, de az ország egyik legrégebbi termálfürdőjéről van szó. A hajdúszoboszlói fürdő megnyitását követően mindössze egy évvel, 1928-ban találtak itt termálvizet, ami akkortájt még a Karcaghoz tartozó tanyavilág része volt. Egy kis, kezdetleges fürdőt pedig már 1929-ben átadtak.

Berekfürdő gyógyfürdője teljesen korrekt szolgáltatásokat nyújt. A főszezonban több mint tíz medence várja a vendégeket, ami kielégít mindenféle fürdőzési igényt az élménymedencéktől kezdve a klasszikus gyógyvizes medencékig bezárólag.

Ugyanakkor az őszi-téli időszakban is jó úti cél lehet, hiszen nyitva tart a fedett részleg, ahol két gyógyvizes medence, élménymedence, valamint egy kis gyermekmedence is található. Ezen felül egész évben üzemel a kinti részen is három gyógyvízzel töltött medence. Ez jó hír azoknak, akik a hűvösebb időben is inkább a szabadtéri medencéket részesítik előnyben.

Berekfürdő télenNemrég írtunk a berekfürdői gyógyvíz kedvező hatásáról. Dióhéjban azt érdemes róla tudni, hogy sokan a hajdúszoboszlóihoz hasonlítják. Jódos-brómos vízről van szó, ami mozgásszervi panaszok, idegfájdalmak, bőrgyógyászati és nőgyógyászati problémák esetén lehet hatékony, ezen felül a sérülések utáni felépülést is segíti. Sőt, ivókúraként a gyomorpanaszokat is enyhíti.

Berekfürdő ősszelAmi még szimpatikus a gyógyfürdőben, hogy a belépők árai igen kedvezőek, nem szálltak el a jegyáraik. Ráadásul október eleje és április vége között kedvezőbb díjszabás van érvényben.

Ez azt jelenti, hogy egy felnőtt belépőjegy 1600 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 1400 forintba kerül. Ezek karszalagos jegyek, azaz napi többszöri belépésre jogosítanak (ilyen „visszatérős” jegyért máshol felárat kérnek). A zárás előtt három órával még ennél olcsóbb belépő is váltható ezer forintért, de a szaunába szóló kiegészítő jegy ára is alig több mint ezer forint. Azaz meglehetősen jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújtanak Berekfürdőn.

A berekfürdői gyógyvízről ide kattintva olvashat további részleteket.