• Elhúzódó pereskedésre számít a siklósi termálfürdőt bérlő cég.

  • Amennyiben nem működtethetik tovább a fürdőt, akkor a szomszédos hotelt sem szállodaként üzemeltetnék tovább.

A hónap elején írtunk arról, hogy Siklós város felbontotta a tulajdonukban lévő termálfürdő üzemeltetésére kötött szerződést az Aquaplus Kft.-vel. A szerződés eredetileg 25 évre szólt volna, azonban a város szerint: “az Aquaplus Kft. többszöri felszólítás ellenére sem teljesítette a szerződésben vállalt 100 millió forint összegű üzemeltetési bankgaranciát és a folyamatos karbantartási, – állagmegóvási – és felújítási kötelezettségeit.”

A siklósi önkormányzat már létre is hozott egy új céget, a Siklósi Várfürdő Kft.-t a létesítmény üzemeltetésére. “A birtokba adást adott esetben jogi úton vagyunk kénytelenek kikényszeríteni” – említették a közleményükben. Az Aquaplus Kft. ugyanis ezt a felmondást nem ismerte el, és megtagadta a termálfürdő 2020. szeptember 30. napjával történő birtokba adását.

A Bama.hu friss cikke szerint elhúzódó pereskedés várható a felek között. György Zoltán, az Aquaplus Kft. ügyvezetője azt nyilatkozta a híroldalnak, hogy a Pécsi Törvényszékhez fordultak, ugyanis szerintük a város jogszerűtlenül mondta fel a szerződésüket. Ezen felül egy külső céget is megbíztak azzal, hogy vizsgálják meg, az önkormányzat kifogásai megállják-e a helyüket, szerintük ugyanis a város felvetései nem valósak.

A felek között még 2008-ban kötött szerződésnek része volt az is, hogy a város, illetve az általa kijelölt vízszolgáltató évente 300 ezer köbméter vizet megvásárol a fürdőt üzemeltető cégtől. Azonban végül nem vettek tőlük vizet, miközben az Aquaplus Kft. ebből a bevételből tervezte fedezni a fürdő bérleti díját. Azaz egy meglehetősen összetett megállapodásról van szó.

A Bama.hu cikkében azonban a legmeglepőbb rész a fürdő melletti szállodára vonatkozik, ami az Aquaplus Kft. érdekeltségébe tartozik, s nyilván ez a hotel most ezer szállal kötődik a termálfürdőhöz. György Zoltán ennek kapcsán a következőt mondta:

“ha a fürdőt át kell adnunk az önkormányzatnak, akkor a szállodát nem kívánjuk fenntartani, de eladni sem szeretnénk, így az épület új funkciót fog kapni. Egy kistérségi, magán kézben lévő könyvelő, kisvállalat-fejlesztő, támogató, pályázatíró, koordináló céget szeretnénk itt működtetni, ennek előkészületei folyamatban vannak.”