• Megérkeztek az iskolákba a Kajla-útlevelek, amelyekkel idén az őszi szünetben is ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos gyerekek a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV járatain – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  • Egy fürdős kedvezményre is jogosít az útlevél.

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint mintegy 370 ezer alsó tagozatos diák kapott új pecsétgyűjtő füzetet bővített tartalommal, új helyszínismertetőkkel és játékokkal. A Kajla-útlevél célja, hogy a gyerekek örömmel kiránduljanak, és fedezzék fel Magyarországot.

Az útlevéllel a gyerekek kedvezményekhez jutnak, valamint pecséteket és Kajla-karikákat gyűjthetnek országszerte. A koronavírus-járvány miatt idén még a korábbi, zöld útlevél is érvényes, a gyerekek mindkét útlevélbe kaphatnak pecséteket, karikákat, és mindkét útlevéllel igénybe vehetik az utazási kedvezményt.

A Kajla-karikák gyűjtése július 22-én kezdődött, azóta több mint 10 ezer karikát osztottak ki. A gyerekek jelenleg húsz Kajla-körön – gyerekekkel is könnyen bejárható családbarát kirándulóhelyeken, tanösvényeken – szerezhetnek karikát. Emellett a pecsétgyűjtés is folytatódik, az aktuális helyszínek a www.kajla.hu/ajanlatok oldalon találhatók.

A Kajla-kezdeményezéshez több hazai fürdő is csatlakozott pecsételő pontként, valamint már van olyan hazai termálfürdő, ahol kedvezményt is kínálnak az útlevelet felmutató vendégeknek. A pecsételő pontok közé tartozik például a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn lévő Tourinform iroda, a Bükfürdő Thermal & Spa és a berekfürdői Tourinform iroda is.

Az előbbiek közül a bükfürdői fürdőben akcióval is várják az útlevéllel érkező gyerekeket, ugyanis számukra 10 százalék kedvezményt nyújtanak a 6-14 évesek szóló napi fürdőbelépő árából, továbbá a gyermek VIP menüből is, ami a belépőn felül tartalmazza a napi menüt is. A kedvezmény október 20. és december 20. között érvényes.

(MTI/Termál Online)