• Július 31-ére meghosszabbított nyitvatartással, változatos programokkal készülnek a hazai fürdők.

  • A Strandok Éjszakájához az ország minden részéből csatlakoztak a fürdők és még bővülhet a lista.

A Magyar Fürdőszövetség szervezésében idén 12. alkalommal kerül megrendezésre a Strandok Éjszakája nevű országos rendezvénysorozat. A szakmai szervezet által életre hívott kezdeményezés keretében – július 31-én, szombaton – a hazai fürdők meghosszabbított nyitvatartási idővel és sok helyen programokkal várják a fürdőzőket.

A 2010-ben elindított Strandok Éjszakájának valószínűleg nagy szerepe van abban, hogy az elmúlt tíz évben újra divatba jött az éjszakai fürdőzés. Azért írjuk, hogy „újra”, mert az 1970-es és 1980-as években már meglehetősen gyakori és kedvelt termálfürdős programnak számított, aztán viszont kicsit talán kikopott a mindennapokból.

Az elmúlt néhány évben viszont a Strandok Éjszakáján kívül is rengeteg esti programot szerveztek a fürdők. Sok helyen gyakorlatilag állandó programmá vált az éjszakai fürdőzés. Nyilván a koronavírus-járvány miatti lezárás ebben is hozott egy törést és a fürdők újranyitását követően láthatóan kicsit lassan indultak újra az esti programok. Viszont az elmúlt hetekben már az látszódott, hogy egyre több fürdő hirdet ismét esti fürdőzéseket, sok esetben valamilyen egyéb programmal összekötve.

Az idén július 31-én esedékes Strandok Éjszakájára még július 16-ig jelentkezhetnek a fürdők. Azonban már most egész szépen alakul a résztvevő fürdők köre, az ország minden részéből. Sok fürdő ezen a napon éjfélig lesz nyitva, de éjjel 3-as zárásra is akad példa. Az eddigi jelentkezők a programok terén is odateszik magukat. Egyes fürdőkben pedig nem is csak estére, hanem egész napra változatos programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel készülnek.