• Néhány budapesti fürdőbe 2000 forint alatt is válthatunk teljes árú belépőjegyet.

  • Azért nem túl hosszú az olcsó termálfürdők listája és olykor ezek megkövetelnek némi kompromisszumot is.

  • Az egyik termálfürdőben – bizonyos időszakban – ingyen fürödhetnek a kerületben élő nyugdíjasok.

Összegyűjtöttünk néhány olyan budapesti termálfürdőt, amelyek a nyári szezonon kívül is működnek és olcsók. Nyilván az „olcsó” fogalom meglehetősen relatív, ezért jobb híján egy korábbi összesítésünk eredményeit vettük figyelembe. Idén nyáron kiszámoltuk a hazai fürdők átlagárát és 1940 forintot kaptunk a teljes árú jegyekre vonatkozóan. Ezért most is ezt tekintettük választóvonalnak, magyarán ennél olcsóbb napijegyeket kínáló termálfürdőket kerestünk.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az olcsó jegy mindegyik fürdőnél megkíván némi kompromisszumot. Van ahol építkezés zajlik a szomszédban, vagy éppen nem használható az összes medence. A nyugdíjasok és a diákok viszont örülhetnek, mert mindegyik fürdőben kínálnak számukra kedvezőbb áron belépőjegyeket. Sőt, az egyik fővárosi fürdőt az adott kerületben élő nyugdíjasok – bizonyos időszakokban – ingyen látogathatják.

Csepeli Strandfürdő

Csepeli StrandfürdőAz ár tekintetében a téli szezonban verhetetlen a Csepeli Strandfürdő. Egy felnőtt belépőjegyet hétköznaponként 1100, hétvégén 1300 forintért kínálnak. Ráadásul ezekből az árakból még faragni is lehet, hiszen a diákoknak és nyugdíjasoknak ugyanez 900, illetve 1100 forintba kerül. A nyitás utáni és a zárás előtti időszakban pedig 900 forintért úszójegy váltható. A csepeli nyugdíjasok számára jó hír, hogy április végéig minden nap 13 és 16 óra között ingyen léphetnek be a fürdőbe, viszont ez csak a medencékre vonatkozik, a szauna használatát nem foglalja magában.

Ugyanakkor a nyári működéshez képest ilyenkor kevesebb medencéből válogathatunk, hiszen a sátortetővel fedett 50 méteres úszómedence és a kültéri termálvizes ülőmedence, valamint a szauna jelenti a választékot. Az öltözködéshez a téli időszakban fűtött konténert biztosítanak a Csepeli Strandfürdőben.

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

Csillaghegyi strand télenA nyári szezonon kívül a fürdő inkább uszodaként üzemel, ugyanis csak a 33 méteres – sátortetővel fedett – úszómedence használható. A belépőjegy teljes áron 1800 forintba kerül. Persze náluk is vannak olcsóbb lehetőségek, például szerdánként 1300 forint a belépő, 17 óra után pedig délutáni úszójegy váltható 1400 forintért.

Dandár Fürdő

Dandár termálfürdőA Dandár Gyógyfürdő az elmúlt években rengeteget fejlődött, nemrég írtunk is róluk. A minősített gyógyvízzel rendelkező fürdő áraiban szerencsére ezt még nem érezni: a napijegy 1500 forintba kerül, hétköznap pedig a nyugdíjasok és a diákok 1000 forintért válthatnak belépőjegyet. Ez az ár a beltéri medencék használatát foglalja magában, a belső udvaron kialakított új medence és a wellness részleg némi – 700 forintos – felár ellenében használható.

Dagály Fürdő

Dagály termálfürdőA kissé bizonytalan jövőjű Dagály már azért erősen feszegeti az 1940 forintnál meghúzott limitünket, ugyanis egy hétköznapi napijegy kereken 2000 forintba kerül, szombaton és vasárnap pedig már 2400 forintba. Aki ennél olcsóbban szeretne fürödni az keresse fel szerdán a Dagály Fürdőt, amikor 1600 forint a napijegy. Az is tud faragni a 2000 forint körüli árból, aki csak úszna egyet, ugyanis a 2 órás úszójegy – hétfőtől szombatig – 1200 forintba kerül. A nyugdíjasok és a diákok pedig 1700 forintért válthatnak belépőjegyet, illetve szerdánként rájuk is érvényes az 1600 forintos akció.