• 2000-ben készült fotósorozat az egerszalóki „régi” termálfürdőről.

  • A felvételek nyáron készülhettek, mert hatalmas tömeg volt a fürdőben.

Egerszalókon olajkutatás közben találtak termálvizet több mint 50 évvel ezelőtt. Az itt feltörő termálvíz 1992 óta rendelkezik gyógyvíz minősítéssel. Az egerszalóki fürdő fejlődése kissé rendhagyó utat járt be. Sokáig ugyanis egy egészen különleges szabadtéri fürdőhely működött a dimbes-dombos területen. A termálfürdő fejlesztésével kapcsolatos tervek már az 1990-es évek legelején felmerültek, de végül erre majdnem 20 évet kellett várni.

Egerszalókon 2007-ben nyílt meg Saliris Resort néven az új termálfürdő, majd három évvel később a hozzá kapcsolódó szálloda. Ugyanakkor a fürdőkomplexum mellett Nosztalgia Strand néven egy kisebb gyógyfürdőt is kialakítottak.

Egerszalók régi termálfürdőMeglehetősen nagy a kontraszt a régi fürdő és a mostani között, ezért is különlegesek azok a felvételek, amelyeken még a korabeli „vadregényes” termálfürdő és kemping látható. Ráadásul ez nem is volt olyan régen, így sokan emlékeznek a korabeli egerszalóki fürdőre. A lenti videón látható felvételek 2000-ben készültek.

Már egész kis gyűjteményünk van a régi egerszalóki fotókból és videókból:

Itt egy kuriózumnak számító színes, jó minőségű felvétel 1990 májusából.

Két házi videó 1998-ból és 2001-ből.

Egy 1993-ban készült híradófelvétel a termálfürdőről.