• A jövő nyár végéig még biztosan működni fog a Dagály Fürdő.

  • A bezárása után a felújítását tervezik, elvileg 2017-ben nyithat meg újra, de még sok a bizonytalanság.

Kedden közönségtalálkozót tartott Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, ahol a legfontosabba téma a Dagály Fürdő jövője volt. A 2017-es vizes világbajnokság miatt ugyanis az önkormányzattól állami tulajdonba kerül a termálfürdő területe. Néhány részletről ugyan még folynak az egyeztetések, de Szőke László elmondása szerint a Fővárosi Közgyűlés december elején biztosan dönt az átadásról. Ekkortól kezdve a fürdő tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lesz.

A fürdő törzsvendégeit elsősorban az érdekelte, hogy mindez miként érinti a Dagály jövőjét. Szőke László elmondása szerint jelenleg az tűnik biztosnak, hogy 2016. december 31-ig működik a fürdő, majd bezárják. A vezérigazgató információi szerint az állami vagyonkezelő társaság ezután felújítja a termálfürdőt. Arról azonban még semmi konkrétumot nem tudni, hogy milyen jellegű átépítést terveznek. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. egyébként korábban készített már terveket a Dagály Fürdő megújítására és ezeket hajlandóak eladni az új tulajdonosnak.

Dagály ÚszókomplexumSzőke László szerint a megújult fürdő valamikor 2017 nyarán, a világbajnokság után nyithat ki. Előbb már csak azért sem, mert a termálfürdő területén a versenyek alatt egy úgynevezett FINA Falut fognak kialakítani. Nyilván felvetődött a kérdés, hogy egy felújított fürdő miként lehet egyszerre FINA Falu is. A vezérigazgatónak erről csak feltételezései voltak, szerinte a medencéket majd lefedik és arra kerülnek az ideiglenes pavilonok.

Jelenleg persze még az is kérdés, hogy a világbajnokság után ki fogja működtetni a megújult Dagályt. Még semmi nem biztos ezzel kapcsolatban, de a szakmai tapasztalatuk miatt jó esély van arra, hogy az üzemeltetést a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vihesse tovább.

(Forrás: Átlátszó blog)

Dagály: a legsikeresebb strandfürdő

A Dagály Fürdő 2014-ben 460 millió forintos árbevételt ért el, ezzel a fővárosi strandfürdők közül a legmagasabb bevételt produkálta. Jó forgalmuk volt az idei nyáron is. A fürdőt üzemeltető társaság közlése szerint idén még úgy is 10 százalékkal nőtt a Dagály árbevétele, hogy már megkezdődtek mellette a vizes világbajnoksághoz kapcsolódó építkezések.

Dagály termálfürdő