• Az ingatlan értéke mellett még arról is folynak az egyeztetések, hogy milyen ellenérték fejében üzemeltessék a későbbiekben a fürdőt.

  • A 2017-es világbajnokság után nem veszi vissza a főváros a fürdőt, mert az új épületekkel együtt nagyon drágává válik a működtetése.

Eddig úgy tűnt, hogy már csak formaság a Dagály Fürdő állami kézbe történő átadása, ami a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó építkezések miatt szükséges. Azonban a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén elhalasztották a megállapodás jóváhagyását és megkötését.

Az InfoRádió tudósításában Tarlós István főpolgármester beszélt ennek az okairól. Ezek közé tartozik, hogy még egyezkednek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel a Dagály Fürdő értékéről. A főváros szerint ugyanis a Dagály értéke nettó 3,8 milliárd forint, amiből 2,8 milliárdot a telek, egymilliárd forintot pedig az épületek, medencék tesznek ki. Szintén még tárgyalnak arról a felek, hogy a jövőben milyen ellenérték fejében működtesse a fürdőt az önkormányzati tulajdonú Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. A főpolgármester mindenesetre reméli, hogy a december másodikán tartandó közgyűlésen már dönthetnek a Dagály Fürdő átadásáról.

Tarlós egyébként megemlítette azt is, hogy a vizes világbajnokság lezárulta után sem vennék vissza a Dagály, mint mondta „mert olyan komplexum épül mellé, aminek az üzemeltetése nagyon sok pénzbe kerül, a kihasználtsága pedig az én jelenlegi gondolataim szerint nagyon nehezen biztosítható”.

Dagály termálfürdőA Dagály jövőjéről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 2016. augusztus 31-ig biztosan üzemel. Akinek pedig további kérdései lennének a fürdőről, az akár személyesen is megteheti. November 3-án 17 órakor ugyanis Szőke László, a budapesti fürdőket üzemeltető társaság vezérigazgatója tart erről tájékoztatást a BGYH központi irodájában, azaz a Népfürdő utca 36. szám alatt.