• Egy új kerékpárút teszi biztonságosabbá a közlekedést Demjén és Egerszalók között, s hamarosan Egerrel is lesz összeköttetése az útnak.

  • A bicikliút a települések termálfürdőit is érinti.

Hamarosan elkészülhet az Egerszalókot és Demjént összekötő kerékpárút. Az Eger Tv lent látható felvételei szerint már az elmúlt héten is egész jól haladt az építkezés. Eger, illetve a két falu a településeket, illetve azok termálfürdőit összekötő útra még 2012-ben nyújtott be pályázatot, de nem nyertek. Végül idén a Közlekedési Operatív Program maradványpénzéből jutottak 199 millió forintos forráshoz, amiből megépülhet a 3,6 kilométeres bicikliút falvakat összekötő része.

Egerszalók bicikliút

A kerékpárút szükségességét jól mutatja a cikk végén beágyazott Street View felvétel. Látszik, hogy egy nem túl széles és kanyargós út köti össze Egerszalókot és Demjént, ahol – főleg hétvégenként és nyáron – jelentős az autóforgalom. A főúttal párhuzamosan futó kerékpárút révén biztonságosabbá válik mind a biciklisek, mind a szomszéd település felé gyalog elindulók közlekedése.


Az Eger Tv-nek Egerszalók polgármestere azt is elmondta, hogy amennyiben kedvező marad a novemberi időjárás – s egyelőre az maradt – akkor még ebben a hónapban átadhatják a kerékpárutat. A projekt része az is, hogy a demjéni termálfürdőnél egy 40 férőhelyes kerékpártárolót építenek.