• Több fürdő is kedvezményeket kínál a nyugdíjas vendégek részére.

  • Némelyik akció csak ebben a hónapban érvényes.

A fürdők időről időre előállnak különféle, nyugdíjasoknak szánt akciókkal. Ezek egészen különbözőek, néhol a belépőjegyek árából adnak kedvezményt, máshol a tb-támogatott gyógykezeléseket teszik még olcsóbban elérhetővé a nyugdíjas korosztály számára. Összegyűjtöttünk néhány olyan fürdőt, ahol jelenleg is kínálnak valamilyen kedvezményt a nyugdíjasoknak.

Aki ezeknek bármelyikét igénybe venné, az mindenképpen vigye magával az úgynevezett nyugdíjas igazolványát (tehát ne csak a személyit), mert az esetek többségében a fürdők ennek a meglététől teszik függővé a kedvezmény megadását.

Agárd: az Agárdi Termálfürdő kifejezetten a Fejér megyei nyugdíjasok számára kínál kedvezőbb áron tb-támogatott gyógykezeléseket. Az igénybe vehető 60 kezelést egyszerre kifizető megyei nyugdíjasoknak kezelésenként mindössze 220 forintot kell fizetniük. A gárdonyi nyugdíjasok pedig ugyanezt 200 forint/kezelés áron vehetik igénye. A teljes fizetendő összeg így 13 200, illetve 12 ezer forint. Az akció további részleteit megtalálja a fürdő weboldalán.

Meddig érvényes? 2017. március 14.

Budapest – Király Fürdő: a patinás törökfürdő a nyugdíjas vendégek számára 50 százalékos kedvezményt biztosít a belépőjegyek árából. Ez szekrényhasználat esetén 1350 forintos, kabinhasználat esetén 1650 forintos jegyárat jelent.

Meddig érvényes? Visszavonásig.

Király Fürdő BudapestDebrecen – Aquaticum: „idősek hónapja” néven hirdetett akciót az Aquaticum Termálfürdő. Ennek keretében azok a nyugdíjasok, akik hétköznapokon 15 óráig érkeznek a fürdőbe, 30 százalékos kedvezményt kapnak a napi belépőjegyek árából. Az akció az ünnepnapokra és a munkaszüneti napokra nem vonatkozik.

Meddig érvényes? Egész február és március.

Aquaticum GyógyfürdőGyőr: az agárdihoz hasonló tb-s akcióval állt elő a Rába Quelle fürdő is. A 60 kezelésért egy összegben mindössze 12 ezer forintot kell fizetniük a nyugdíjasoknak. Azonban az agárdi fürdővel ellentétben itt nincs ez megyei, vagy helyi lakhelyhez kötve. További információkat találhat az akcióról a fürdő honlapján.

Meddig érvényes? Február 28-ig.

Rába QuelleIgal: ez az akció nem csak a nyugdíjasokra vonatkozik, de ők is beleesnek, ugyanis az Igali Gyógyfürdő minden szerdán érkező, 50 év feletti vendégének 50 százalékos áron kínálja a belépőjegyeket. A kedvezményes belépők 9 és 14 óra között válthatók, s a jegy így mindössze 1100 forintba kerül.

Meddig érvényes? Februárban minden szerdán, illetve február 28-án, kedden.

Igali TermálfürdőNyíregyháza: a megyeszékhely két fürdőjébe is – Júlia Fürdő és Aquarius Élményfürdő – érdemes lehet hétfőnként ellátogatniuk a nyugdíjasoknak. A Júlia Fürdő esetében a hétfői nyugdíjas jegy 1300 forintba, a nyíregyházi nyugdíjasoknak pedig 900 forintba kerül. Az Aquarius esetében a hétfői nyugdíjas jegy 1900 forintba, a helybéli nyugdíjasoknak 1300 forintba kerül. A helyi lakhely igazolásához lakcímkártya szükséges.

Meddig érvényes? Visszavonásig.

Sóstó termálfürdő nyugdíjasSárvár: január 3-a óta újra elérhető a termálfürdő „nyugdíjas kedd” nevet viselő akciója, aminek keretében a nyugdíjasok minden kedden 900 forintért válthatnak egész napra érvényes belépőt.

Meddig érvényes? Visszavonásig. (A kiemelt ünnepi időszakok kivételével általában a nyári szezon kezdetéig szokott tartani ez a lehetőség).

Sárvári Wellness és TermálfürdőSzékesfehérvár: az Árpád Fürdő minden nap más-más körnek kínál kedvezményt. A nyugdíjasoké a hétfői nap, ami azt jelenti, hogy a hét első napján 1900 forintért vásárolhatnak belépőt. Ezen felül a fehérvári nyugdíjasoknak egy másik kedvezményt is kínálnak: számukra hétköznap 1400 forintba, hétvégén 1700 forintba kerül a belépőjegy.

Meddig érvényes? Visszavonásig.