• Több helyen is már nagy hagyománya van annak, hogy a véradáson való részvételt ajándék fürdőbelépővel honorálják.

  • Szentesen most jubiláltak, a békési Vöröskereszt pedig gyopárosfürdői belépőket kap.

Országszerte rendszeresek az olyan akciók, amikor a véradóknak fürdőbelépőt adnak ajándékba. A Békés Megyei Vöröskereszt és a gyopárosi fürdő között például már hosszú évekre tekint vissza ez az együttműködés. A Békés Megyei Hírlap cikke szerint a termálfürdőt üzemeltető társaság a napokban adott át 1500 ingyenes belépőjegyet a helyi Vöröskeresztnek. Az elmúlt években pedig már több mint 43 ezer belépőjegyet ajándékoztak a Vöröskeresztnek abból a célból, hogy ezzel jutalmazhassák a véradókat.

A megyei napilap beszámolója szerint a véradók ki is használják ezeket a lehetőségeket és a megye minden részéről felkeresik a fürdőt. Ráadásul ez Gyopárosfürdőnek is jó üzlet, hiszen általában családostul érkeznek ezek a vendégek és többször is visszatérnek.

Gyopárosfürdő termálfürdőPont ma írt a Délmagyarország napilap is egy hasonló kezdeményezésről. A szentesi véradóknak ugyanis immár tizedik éve fürdőbelépővel és élelmiszerkuponnal köszönik meg az önzetlenségüket. A kupont a Hungerit Zrt., a fürdőbelépőt pedig a Szentesi Üdülőközpont biztosítja. A tízéves jubileumot ünneplő rendezvényen Márton Mária, a fürdő igazgatója elmondta azt is, hogy szeretnének, ha a jövőben a nagyobb rendezvényeiken is lehetne vért adni.

Szentesi üdülőközpontVért azok a 18 és 65 év közöttiek adhatnak, akiknek a testsúlya eléri az 50 kilogrammot. A véradók egyetlen véradással három embernek is segítenek, ugyanis a levett vérből plazmakészítmény, vérlemezke-koncentrátum és vörösvérsejt-koncentrátum is készül. A férfiak évente ötször, a nők legfeljebb háromszor adhatnak vért.