• Két nagy fejlesztés várható a Gyulai Várfürdőben.

  • A gyermek víziparadicsomot már idén birtokba vehetik a vendégek, ezt követően pedig egy új termálpalotát is építenének.

Elkezdődött a Gyulai Várfürdőben az új gyermek víziparadicsom építése, amely 1 milliárd 49 millió forintból legkésőbb a nyári szezonkezdetre, június 15-re elkészül – nyilatkozta az MTI-nek Kun Miklós vezérigazgató.

A szakember kifejtette, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programon 2,9 milliárd forintot nyertek el egy éve, amelyet 10 százalék önerővel pótoltak ki. Ebből kivitelezésre 2,8 milliárd fordítható, ám már látszik, hogy az összeget mintegy 1 milliárddal ki kell egészíteni, hogy a tervezett fejlesztéseket megvalósíthassák.

Kun Miklós elmondta, két nagy fejlesztést terveznek. A 2001-ben épült szabadtéri gyermekmedencét már elbontották, és elkezdődött az új, az előzőnél mintegy kétszer nagyobb vízfelületű víziparadicsom kivitelezése. Itt egyszerre kétszázan férnek majd el.

Külön részben fürdőzhetnek a legkisebbek, az óvodás korosztályt 11, a 6-14 éveseket 53 élményelem várja majd. Lesznek csúszdák is, amelyet Törökországból szereznek be, és „amilyenek Közép-Európában is csak néhány helyen vannak” – fogalmazott a vezérigazgató.

Kun Miklós beszélt a másik nagy fejlesztési tervükről is. A jelenlegi favázas szerkezetű wellness rész elbontása után egy új termálpalotát alakítanának ki. Emellett bővítenék az öltözőket és új éttermi szolgáltatásokat alakítanának ki a főépületben. Az engedélyes tervek várhatóan még januárban elkészülnek, a kivitelezés legkorábban ősszel kezdődhet meg. A céljuk az, hogy a Várfürdőben kezdődő beruházás csak maximum egy nyarat, a 2023-ast érintse .

(MTI)