Nyáron már birtokba vehetik a vendégek az ország második Barlangfürdőjét. A demjéni gyógyvíz pedig hamarosan egy új oldaláról mutatkozhat be.

UPDATE: 2015. január 31-én nyit a fürdő. Ide kattintva talál róla képeket!

A legfrissebb információk szerint a nyári főszezonban fog megnyitni Demjén legújabb turisztikai attrakciója, a Barlangfürdő. Az új fürdőrészleg építését az tette szükségessé, hogy az elmúlt években a termálfürdő elérte kapacitásának a határát. A 2000-es évek végén megnyitott létesítmény vendégszáma ugyanis mostanra évi 330 ezerre nőtt, ami néhány év alatt 300 százalékos növekedést jelent.

Az új fürdő teljes területe eléri az 6500 négyzetmétert, amiből 1800 négyzetmétert fog kitenni a vízfelület. A fürdőben lesz élményfürdő, török fürdő, 2 méter széles és 198 méter hosszú sodrópatak, szauna, csúszdatorony. Ahogy a lenti, még tavaly készült képen is látszik az Barlangfürdő építésekor a közeli domboldalból egy 600 méteres részt vágtak ki.

Demjéni Termál Völgy

Demjén: épül a barlangfürdő

A fürdő tulajdonosa a milliárdos beruházást önerőből, hitelből és uniós pályázati forrásból fedezi. A Barlangfürdő révén várhatóan 30 új munkahely létesül a hevesi településen.

Növelheti az üdülőhely népszerűségét az is, hogy folyamatban van a demjéni termálvíz ivókúraként történő alkalmazásának vizsgálata. Egyelőre hivatalosan még csak külsőleg ajánlják: mozgásszervi betegségek, csontsérülések, reumatikus fájdalmak kezelésére, valamint a műtétek utáni lábadozás időszakában.

Demjén Termál

Lassan véget ér az építkezés (Fotó: Turizmus Online)