• Második nekifutásra is eredménytelenül zárult a Rác Fürdő mellé újonnan felépített, 67 szobás hotel hasznosítására kiírt pályázat.

  • Most egy újabb tendert készítenek elő.

Senkinek sem kell a Rác Hotel, másodszorra se akadt jelentkező a fürdő mellé épített szállóra – írja a Népszava. A Rác Fürdő és Hotel tulajdonosa, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) ugyan tavaly szeptemberben vállalta, hogy saját forrásból felújítja a fürdőt, de a hotel rendbe tételére nincs pénzük, üzemeltetése pedig nem vág a cég profiljába.

Korábban a szállodai rész eladása is szóba került, most már inkább bérbeadásban gondolkodnak. Mint a Népszava írja, első körben nettó négymilliárd forint kikiáltási áron (plusz évi 66 millió forint földhasználati díjért) kínálták a hotel épületét, de nem akadt rá érdeklődő.

Viszont az évi nettó egymillió eurós bérleti díjat kérő haszonbérleti pályázatra se érkezett egyetlen ajánlat sem, holott 2023 elején még intenzív érdeklődést tapasztaltak a hotel hasznosítása körül. Lyukra futott az új hasznosítási stratégián alapuló tender is, hiába engedtek jócskán a bérleti díjból – évi 300 millió forintot kértek – és módosítottak a korábbi feltételeken is. A BGYH most azt válaszolta a Népszavának, hogy újabb tendert készítenek elő.

Még hátravan a 2010-re gyakorlatilag elkészült, viszont soha meg nem nyitott fürdőrész felújítása is. Az erre vonatkozó pályázat első részvételi szakasza eredményesen lezárult. A BGYH által alkalmasnak minősített jelentkezőknek várhatóan január végén küldik meg az ajánlattételre vonatkozó felhívást. A második forduló sikeres lezárása, valamint a nyertessel történt szerződéskötést követően kezdődhet meg a tényleges felújítás. A Rác Fürdőt várhatóan 2025 tavaszán nyithatják meg újra.

Felújított Rácz Gyógyfürdő

A fővárosi fürdőkkel kapcsolatos egyéb fejlesztésekről nemrég itt írtunk.