• A hobbivideósok továbbra is előszeretettel járnak ki a néhai Lepence Strandfürdőhöz.

  • Ezek alapján nem nagyon akar elindulni a lassan három évvel ezelőtt beharangozott fürdőfejlesztés.

2017 augusztusában jelent meg a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat, ami szerint a visegrádi Lepence Strandfürdő fejlesztésére 2 milliárd forint állami támogatás jut. Annak idején ezt a jó hír meg is írtuk, s végre úgy tűnt, hogy az 1977-ben megnyitott és 2007-ben bezárt – gyönyörű környezetben fekvő – strandfürdő belátható időn belül újra megnyithat.

Legutóbb tavaly márciusban írtunk a lepencei fejlesztésről, annak apropóján, hogy egy friss videó került fel a YouTube-ra, ami alapján nem sok újdonság történt a fürdő területén. Az akkori hírek szerint viszont a háttérben javában zajlottak az események és már a szakhatósági engedélyeztetési eljárásnál tartott a fürdő tervezett felújítása. Amúgy állítólag egy szálloda építését is tervezik a fürdő mellé.

Eltelt újabb egy év és nagy újdonságról továbbra sem tudunk beszámolni. A hobbivideósok még mindig gond nélkül be tudnak menni a szebb napokat is látott fürdő területére, hogy lefilmezzék az összegraffitizett teraszos medencéket és a gazzal benőtt strandi építményeket. Februárban egy drónos videót forgattak ott és egy tegnap feltöltött videó szerint sem történt semmi változás az egykori strandon:

Ettől függetlenül remélhetőleg hamarosan elindulhat a terület rendbetétele. Bár azt meg kell jegyezni, hogy a jelenlegi helyzet és főleg az előttünk álló időszak nem igazán fog kedvezni az új turisztikai fejlesztéseknek. A járványveszély elmúltával elég nagy feladat lesz önmagában a most bezárt turisztikai létesítmények újraindítása, de reméljük most csak mi vagyunk túlzottan pesszimisták…