• A határzár miatt a magyarországi kivitelező nem tudja a tervezett ütemben építeni a Vadas fürdő medencéjét.

  • A párkányi fürdőben nem terveznek elbocsátásokat.

Mintha a kényszerű zárva tartás nem lenne elegendő, még egyéb tényezőkkel is meg kell küzdeniük a fürdőknek. A párkányi Vadas Thermal Resort március 13-a óta zárva tart. Ezt nem saját elhatározásból lépték meg, hiszen Szlovákiában szigorúbb korlátozásokat vezettek be, így az említett dátumtól kezdődően a fürdők már ki sem nyithattak.

Ettől függetlenül nem állították le a tavaly elkezdett nagy fejlesztésüket. Ez egy hatalmas, 1200 négyzetméteres élménymedencét jelent, amiben sodrófolyosó, lassú folyó, vízi sportpályák is helyet kapnak, a közepén pedig egy kis szigetet is kialakítanak.

A medenceépítés 1,6 millió euróba kerül. A munkák még 2019 tavaszán kezdődtek el, majd a nyári szezonra felfüggesztették és ősszel kezdték újra. A terv pedig az volt, hogy idén májusra adják át a vadonatúj strandmedencét. Ez pedig nemcsak azért hiúsulhat meg, mert akkor még valószínűleg tart a koronavírus miatti rendkívüli helyzet.

A fürdő igazgatója ugyanis az Új Szónak elmondta, hogy a medencét építő magyarországi partnerük a határzár miatt nem tudja az ütemterv szerint végezni a munkát. Elképzelhető, hogy a beruházásra felvett 1 millió eurós bankhitelt is át kell majd ütemezniük.

A párkányi fürdőben is csak reménykednek abban, hogy a nyári szezonig levonul a járvány. De már azzal a verzióval is kalkulálnak, hogy esetleg a fürdő megnyithat, de a határok zárva maradnak. Ez azért érintené érzékenyen a Vadas fürdőt, mert sok visszajáró vendégük szokott érkezni a környező országokból, azon belül is főleg Csehországból.

Vadas fürdő Párkány élménymedence

A Vadas Thermal Resort egyébként nem tervez elbocsátásokat. Azonban a nyári szezon előkészületeit kevesebb idénymunkással próbálják megoldani.

A koronavírussal és a fürdőkkel kapcsolatos híreinket ide kattintva olvashatják.