• Szombattól most már tényleg minden fürdő bezár.

  • Három fürdő tartott ki addig, ameddig csak lehetett.

  • A koronavírus-járvány terjedése miatt jobb ez így, hogy bezártak.

A koronavírus terjedése kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt sokáig nem volt tiltva a fürdők működése. Ettől függetlenül a veszélyhelyzet miatt gyorsan elkezdődött a fürdők – lényegében önkéntes – bezárása, részben óvatosságból, részben a visszaeső vendégszám miatt.

Az első fürdők március 12-én zártak be: a Kecskeméti Fürdő, az Egri Termálfürdő, majd a debreceni Aquaticum. Utánuk pedig sorra jelentettek be a fürdők hasonló lépést.

Sok fürdő igyekezett kitartani, ameddig lehetett. Március 17-én gyűjtöttük össze a még nyitva tartó fürdők listáját. Ez már akkor is csak 12 fürdőt jelentett, de a számuk folyamatosan olvadt. Az elmúlt napokban már csak a demjéni fürdő szabadtéri medencéi, a Csokonyavisontai Gyógyfürdő, valamint a tiszakécskei Barack Gyógy- és Élményfürdő tartott nyitva.

Azonban a március 28-tól életbelépő kijárási korlátozások miatt ezek is bezárnak. A fentiek közül egyébként a Barack Thermal Resort március 30-tól amúgy is bezárt volna, de a kijárási korlátozás miatt ezt előrehozták szombatra.

Karbantartás termálfürdő üres medence

Jelenleg még csak megtippeli sem lehet, hogy mikor érhet véget ez az egész rémálom. Nagyon jó lenne, ha a nyári szezonra lecsitulna annyira a járvány, hogy megnyithatóak legyenek a fürdők. Egyrészt azért, mert otthon a kánikulában egyszerűen meg fognak bolondulni az emberek. Másrészt a fürdők számára is valamennyire menthető lenne az idei év, s nem mellesleg sok fürdős alkalmazott nem vesztené el az állását.