Kilencéves vendégforgalmi rekordot döntött meg az év első hónapjaiban a büki termálfürdő. A létesítmény hamarosan egy újabb medencével bővülhet.

Rengeteg vendég érkezett az év első négy hónapjában Bükfürdőre. A település termálfürdője által kiadott közlemény szerint ebben az időszakban közel 200 ezer belépőjegyet értékesítettek, ami az elmúlt kilenc esztendő legjobb eredményének számít. Várhatóan az év további részében is folytatódik a trend, legalábbis ezt mutatja, hogy a májusi adatok is növekvő vendégforgalmat mutatnak.

A Bükfürdői Termálfürdő forgalmának az is jót tesz, hogy nem csak a hazai, hanem a külföldi vendégek körében is nagyon népszerű. S itt most nem csak az osztrák és a német turistákra kell gondolni. Az elmúlt évben például minden ötödik cseh vendégéjszaka Bükfürdőn realizálódott. A Nyugat-dunántúli régió vendégéjszakáinak negyedét, Vas megye vendégéjszakáinak közel a felét ez az üdülőhely adta.

Bükfürdő

Bükfürdő: élménymedence

Bükfürdő már évek óta – Budapestet leszámítva – Magyarország negyedik leglátogatottabb városa, és a harmadik leglátogatottabb termálfürdős település. Az üdülőhelyen töltött átlagos tartózkodási idő alapján pedig másodikak Hévíz mögött, amivel megelőzik Hajdúszoboszlót, Sárvárt és Zalakarost is. A fürdő közleménye szerint tovább folytatják a fejlesztéseket, a létesítmény következő attrakciója várhatóan egy új családi élménymedence lesz.


Tudta, hogy Budapestről már közvetlen buszjárattal is el lehet jutni Bükfürdőre? Itt olvashat a buszjáratról.