• Egyre több fürdő jelenti be, hogy mikor állnak át a szezonon kívüli működésre.

  • Jó néhány strandfürdő már csak a héten lesz nyitva.

Közeleg a nyár vége, így a szezonálisan működő strandfürdők egy része hamarosan bezárja kapuit. Illetve sok helyen az éves működésű termálfürdők kültéri medencéi már csak néhány napig, vagy hétig látogathatók. Összegyűjtöttük, hogy egyes fürdőkben mikor intenek búcsút az idei szezonnak.

Budapesten már csak szeptember 3-ig tart nyitva a Római Strandfürdő, valamint a Pünkösdfürdői Strand. A Palatinus immár egész évben működik, viszont a termálfürdő szabadtéri része szeptember 15-ig üzemel teljeskörűen, majd az északi-, csúszda- és hullámmedencék nélkül, október elsejétől pedig a téli üzem szerint.

A Gellért Gyógyfürdő patinás kültéri hullámmedencéjének hullámszolgáltatása október elsejéig élvezhető, a medence zárása október 15-én várható. A Csillaghegyi Strandfürdőben szeptember 11. és 14. között sátorállítás lesz, ekkor a strandmedence áll a vendégek rendelkezésére.

A Tolna megyében található Bonyhádi Termálstrand még szeptember 3-ig várja a fürdőzni vágyókat. Debrecenben az Aquaticum strandfürdő még ezen a héten tart nyitva, majd megkezdődik a fürdő átépítése, így aki szeretne még egyszer fürdeni a régi nagyerdei strandon, az mindenképpen ejtse meg a héten.

Bonyhád termálfürdőA Gyulai Várfürdő kültéri részén szeptember 11-től zárva lesz a gyermek vízi paradicsom, a hullámmedence, a vízi csúszda. Október 2-tól lesz zárva a csúszdás medence, október 24-től a dögönyözős medence és a II-es számú gyógymedence. Az I-es számú gyógymedence a fagyok beálltáig használható a gyulai gyógyfürdőben.

Hajdúszoboszlón a Hungarospa strandi része még szeptember 30-ig lesz nyitva. A strandfürdőhöz tartozó aquapark viszont szeptember 4-től már csak hétvégén és jó időben üzemel. A kiskunmajsai Jonathermál fürdőben az aquapark szeptember 16-ig üzemel. A Lenti Termálfürdő szabadtéri részén a csúszdás élménymedence már csak augusztus 31-ig van nyitva. A többi kültéri medence pedig még szeptember 28-ig üzemel.

A mezőkövesdi Zsóry Fürdő strandfürdője szeptember 30-ig várja a vendégeket. A pápai Várkertfürdő strandi részlege szeptember 3-ig tart nyitva. Viszont jó idő esetén (27 Celsius-fok felett, csapadékmentes időben) a szeptember 9-10-i hétvégére még kinyitják a kültéri medencéket és az óriáscsúszdát.

A Zalakarosi Termálfürdő strandja október 1-ig még nyitva lesz, a gyógycentrum szabadtéri medencéje pedig egészen november 1-ig látogatható. A szabadtéri részen az adrenalin csúszdapark azonban már csak augusztus 31-ig működik.

Zalakaros gyógykert medence