• Körbesétálhat a Széchenyi Gyógyfürdőben, megnézheti a Gellért Gyógyfürdő medencéit, bebarangolhatja a Rudas Gyógyfürdőt.

  • Mindezt a számítógép előtt ülve, vagy mobilról.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fürdők közül többet is bejárhatunk a Google-féle Street View szolgáltatáson belül. A Dandár, a Gellért, a Király, a Lukács, a Paskál, a Rudas és Széchenyi fürdőket barangolhatjuk be virtuálisan.

Különösen jól jön ez a lehetőség akkor, amikor valaki először látogat el valamelyik fővárosi gyógyfürdőbe. Így már az első alkalommal is nagyjából képben lehetünk arról, hogy mit, hol találunk.

Azért is jók ezek a felvételek, mert hitelesebben visszaadják a gyógyfürdők hangulatát, mint a kissé steril képek. A Dandárban ott lógnak a fogasokon a vendégek reklámszatyrai, néhol kicsit tocsogósak a csempék, elolvashatjuk a büfékben az árlistát… Kifejezetten hangulatosak lettek a Lukács Gyógyfürdőben készült képek, pedig nem éppen fotóbarát időben (sötétedéskor, ködben) készültek, mégis ettől lettek egészen egyediek.

Azért, hogy némi kritikát is említsünk: a többi hasonló, körpanorámás megoldáshoz hasonlóan a fotózási helyekkel itt is kissé spórolósan bántak. Emiatt nem „sétálgathatunk” a fürdőkben teljesen zökkenőmentesen, időnként nem oda érkezünk, ahová szeretnénk, hanem ahová sikerül.

A fürdők nevére kattintva juthatnak el az egyes gyógyfürdők Street View oldalára.

Dandár Gyógyfürdő

Dandár Gyógyfürdő BudapestGellért Gyógyfürdő

Gellért Gyógyfürdő BudapestKirály Gyógyfürdő

Király Gyógyfürdő BudapestLukács Gyógyfürdő

Lukács Gyógyfürdő BudapestPaskál Strandfürdő

Paskál Fürdő BudapestRudas Gyógyfürdő

Rudas Gyógyfürdő BudapestSzéchenyi Gyógyfürdő

Széchenyi Gyógyfürdő Budapest