• Néhány nappal ezelőtt újra megnyitotta kapuit a gyógyhatású sós termálvizéről ismert parajdi Wellness Center.

  • Az előre tervezetthez képest komolyabb felújításra volt szükség, de egy megszépült fürdő fogadja a vendégeket.

Nemrég írtunk arról, hogy véget ért a parajdi Wellness Center felújítása, így múlt hétvége óta újra várják a látogatókat. Parajd Erdélyben, azon belül Hargita megyében található. A településen 2015-ben adták át a fedett medencés wellness központot, ami – normál esetben – egész évben nyitva tart.

Annak ellenére, hogy fiatal létesítményről van szó, tavaly szükségessé vált egy komolyabb felújítás, amire 1,5 millió lejt (átszámítva több mint 110 millió forintot) különített el a tulajdonos önkormányzat. A sós termálvíz ugyanis kikezdte a medencetér egyes elemeit.

A felújítás idejét eredetileg legfeljebb három hónaposra tervezték, azonban menet közben derült ki, hogy komolyabb munkákra van szükség, ezért fél évig volt zárva a fürdő.

A Sóvidék Tv (lejjebb görgetve megtekinthető) videójában Vágási Levente igazgató elmondta, hogy a medencetér oszlopait statikailag is meg kellett erősíteniük. Cserélték a teljes járófelületet, valamint újraburkolták a medencéket is. Ahogy látható, most egy megszépült fürdőt használhatnak a vendégek.

Parajdi wellness center

sós termálvizes wellness fürdő Parajdon Erdélyben

sós termálvizes wellness fürdő Parajdon

A parajdi wellness központban fedett medencék üzemelnek. Sós termálvizes gyógymedence, édesvizes medence, gyerekmedence, jacuzzi, szaunavilág jelenti a választékot.

Itt megnézhetik a Sóvidék Tv tudósítását:


A Csiszta Fürdő áttér az előszezoni működésre, erről itt olvashat további információkat.