• A Hajdúnánási Gyógyfürdő szabadtéri medencéinek vízfelülete közel a negyedével, a fedett medencekínálat pedig a duplájára növekedne.

  • Ezen felül új szálláshelyeket is kialakítanának a fürdő területén.

Elkészült a Hajdúnánási Gyógyfürdő fejlesztési koncepciója. A nyár elején már írtunk a fürdő rövidtávú fejlesztési elképzeléseiről, most viszont egy távlati koncepciót vázoltak. Mindezek – amennyiben megvalósulnak – a régió élvonalába emelhetik a település gyógyfürdőjét, ami ehhez nagyon jó adottságokkal rendelkezik. A most bemutatott tervek kidolgozása során fontos szempont volt, hogy úgy növeljék a Hajdúnánási Gyógyfürdő vonzerejét, hogy közben megőrizzék a mostani családias jellegét is.

Jelenleg a gyógyfürdőbe látogatók kétharmada a nyári hónapokban érkezik. A cél az, hogy a nyári hónapokban érkezzen az éves vendégszám 40 százaléka, a 60 százaléka pedig a fennmaradó 9 hónapban, magyarán leginkább a létesítmény téli kínálatát erősítenék.

Ugyanakkor az egyenletesebben eloszló vendégforgalomhoz új szálláshelyek kialakítására is szükség lesz, ami szintén szerepel a fejlesztési tervek között. A medencék vízfelülete jelentősen bővülne: a nyári medencéké 20-22 százalékkal, a téli (fedett) medencekínálat pedig megduplázódna.

Hajdúnánás Gyógyfürdő látványtervDr. Horváth Tibor, Hajdúnánás gazdaságfejlesztésért felelős polgármesteri tanácsadója a város honlapjának további konkrétumokat is mondott a fejlesztéssel kapcsolatban. Ezek szerint új fürdőépületet alakítanának ki, a strandfürdő gyermekmedencéjét és játszóterét tovább fejlesztenék, a szabadtéri gyógymedencéket árnyékolókkal szerelnék fel, a tanmedencét téliesítenék, siklóvályús vízicsúszda-rendszert építenének ki.

Ezen felül többgenerációs, kétszintes élményfürdőt is kialakítanának, valamint egy szállodát és apartmanokat is építenének. A fürdő területén lévő tó mentén és a szigeten pedig további attrakciók létesülnének.

A fejlesztések ütemezve valósíthatók meg. Azaz a nyári időszakban lehetne megépíteni a téli, a szezonon kívül pedig a nyári beruházásokat, így a bővítés a gyógyfürdő napi működését nem érintené hátrányosan.