• A gyógyászati részleg kihasználtsága jó és fontos lenne a további bővítése, de a szaunaparkot is szeretnék fejleszteni.

  • Új strandkézilabda-pálya is épül a fürdő területén.

A közelmúltban a Hajdúnánási Televízió vendége volt a Hajdúnánási Gyógyfürdőt üzemeletető Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője Gélák Pál, valamint Papp János főmérnök. A beszélgetésből kiderült, hogy a gyógyfürdőnek jó éve volt tavaly. Érdekes különbség, hogy 2018-ban a május hozott erősebb, a június gyengébb forgalmat, de most úgy tűnik, hogy idén az időjárás miatt pont fordítva lesz. A múlt hónapban, az egy évvel korábbihoz viszonyítva 60 százalékkal volt alacsonyabb a fürdő forgalma a hűvös idő miatt.

Fontos célja a vezetőségnek, hogy megerősítsék a termálfürdő műszaki hátterét. Nagy hangsúlyt fektetnének arra, hogy optimálisan – pazarlás nélkül – használják fel a feltörő termálvizet. A termálkutak egyébként annak ellenére, hogy 1958-as fúrásúak, jó állapotban vannak és jó a vízhozamuk is.

Szeretnék, ha a Hajdúnánási Gyógyfürdő megőrizné a jelenlegi nyugodt, családias jellegét. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a belépőjegyek ára igen kedvező, a környéken jó ár-érték arányúnak számít a fürdő. Idén egyébként nem fognak árat emelni.

Tavaly fejlesztették a szaunarészleget, és gyakran tartanak szaunaszeánszokat, idén pedig a szaunapark pihenőrészét fogják bővíteni. A szauna egyébként rengeteg vendéget vonz, még a jelenleginél jóval nagyobb kapacitást is ki tudnának használni, azaz ezen a téren lenne igény további bővítésre.

Hajdúnánás GyógyfürdőHasonló a helyzet a fürdő gyógyászatával. Ehhez azt is kell tudni, hogy a helyi önkormányzat – a nyári főszezon kivételével – átvállalja a NEAK-támogatott fürdőgyógyászati kezeléseket igénybe vevő helyi lakosok esetén az önrészt. Ennek is köszönhető, hogy nagyon magas a gyógyászati részleg kihasználtsága. A terv az, hogy minden fürdőgyógyászati kezelés elérhető legyen a Hajdúnánási Gyógyfürdőben, de ehhez szükség lesz a gyógyászat bővítésére. A fürdőt üzemeltető társaság igazgatója azt remélni, hogy a gyógyászat fejlesztésére sikerül majd EU-s, vagy állami támogatást szerezniük.

Ami viszont már nem csak terv: pályázati pénzt nyertek egy újabb strandkézilabda-pálya építésére, ami várhatóan 2020-ra valósul meg. Ennek köszönhetően pedig akár nemzetközi strandkézilabda tornákat is rendezhetnek majd a fürdő területén.

Hajdúnánás meleg vizes fürdőA Hajdúnánási Gyógyfürdő saját szálláshelyeinek a kihasználtsága jó, főleg a nyári szezonban. Az azonban problémát jelent, hogy ezen felül kevés a szálláshely Hajdúnánáson. Márpedig erre szükség lenne ahhoz, hogy növekedjen a több napig maradó vendégek aránya. Jelenleg ugyanis a tipikus vendégkört a fürdő 30 kilométeres vonzáskörzetéből érkező egynapos látogatók jelentik.