• A hévízen élők és a turisták biztonságát tovább növeli a közelmúltban modernizált és kibővített térfigyelőkamera-rendszer.

  • Az új technológia alkalmas a rendszámok felismerésére is, így egyből kiszúrja az üdülőhelyre érkező körözött autókat.

A kamerarendszert az önkormányzat saját forrásból fejlesztette és bővítette 72 millió forint értékben. A rendszer kiépítése ezzel nem ér véget, ugyanis a közeljövőben további kamerákat telepítenek, amire újabb 17 millió forintot fordít a város – olvasható Hévíz honlapján.

A település közbiztonságát, a “Hévíz a béke és biztonság szigete” szlogent tovább erősítő fejlesztést dr. Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott, Manninger Jenő térségi országgyűlési képviselő, dr. Sipos Gyula megyei rendőr-főkapitány és Papp Gábor, Hévíz polgármestere mutatta be egy múlt heti sajtótájékoztatón (a helyi televízió erről szóló tudósítását megnézhetik a cikk végén).

A megújult térfigyelőkamerák átadásakor a résztvevők kiemelték, hogy országos viszonylatban Zala a legbiztonságosabb megyének, Hévíz pedig a legbiztonságosabb településnek számít. Márpedig ez kiemelten fontosan számít a turizmus területén.

A frekventált közterületeken, csomópontokon első körben összesen 37 kamerát szereltek fel, amelyeket a helyi rendőrőrshöz és a közterület-felügyelethez kötöttek be. A Hévíz közigazgatási területére érkező utak belépési pontjain pedig rendszámfelismerő kamerákat is telepítettek, amelyek még éjszaka is értékelhető képeket tudnak készíteni. A fejlesztés második ütemében további tíz új helyszínen, összesen 18 térfigyelőkamerát telepítenek az üdülőhelyen.