• Már javában zajlik a zalacsányi Zala Springs Golf Resort különleges termálfürdőjének építése.

  • A létesítmény autentikus finn szaunával, magas színvonalú szolgáltatásaival fogja kényezteti a látogatókat.

  • Az épületet egy tó veszi majd körül, így azt a látszatot fogja kelteni, hogy a föld fölött lebeg.

Folyamatosan zajlanak a fejlesztések Közép-Európa első luxus resortjában. A Zalacsányban található Zala Springs Golf Resort területén már most várja a látogatókat a térség legszínvonalasabb golfpályája, a hozzá tartozó bisztró, klubház és három aparmanház.

Az üdülőközpont a tervek szerint több mint ezer főt is ki tud majd szolgálni, akik nagyságrendileg ötszáz lakás és villa lakói lesznek és hamarosan birtokba vehetik az újonnan épülő fürdőépületet is.

A fürdőrészleget az Archikon építésziroda tervezte, Nagy Csaba Ybl-díjas építész és Pólus Károly vezetésével. A cég korábban aktív szerepet vállalt többek közt a Párisi udvar felújításában és szakértelmüknek köszönhetően újra eredeti formájában, Millennium Háza néven nemrégiben nyílt meg a fővárosi Olof Palme Ház is.

Sütő András fejlesztési igazgató arról beszélt, a zalacsányi komplexum pagodaként áll majd a tájban, és egy tavirózsás tó veszi körül, ami azt a látszatot kelti, hogy lebeg a föld felszíne felett.

“A koncepció lényege, hogy a mennyiség helyett sokkal inkább az exkluzivitásra törekedtünk. A wellness részleg nagyban eltér majd a hazai szállodákban található fürdőktől, hiszen olyan kiváló szakemberek bevonásával zajlott a tervezés, akik a hangsúlyt a golfhoz kapcsolódó feltöltődésre és egészségmegőrzésre fektették” – magyarázta a szakember.

Példaként említette, hogy a medencében úgy lesznek kialakítva fúvókák, hogy ne pusztán élményt nyújtsanak, hanem valóban az izmok regenerálódását szolgálják. Emellett a szauna is autentikus lesz, hiszen egy finn szakember volt segítségükre a tervezésénél. Ennek köszönhetően nem csak a tipikus északi szaunák hangulatát adja át, de a használata is ennek megfelelően történik.

Zalacsány épülő termálfürdő“A tervezés során sokat foglalkoztunk balneológiai kérdésekkel, amely a gyógyvizeknek a gyógyfürdői alkalmazásával és hatásaival foglalkozó tudomány, azaz gyógyfürdőtan. Odafigyeltünk, hogy a víz fizikai tényezői, így a hőmérséklete, nyomása, áramlása, felhajtó ereje miként hat majd a fürdőzők szervezetére” – fogalmazott Sütő András.

Hozzátette azt is, a látogatók külső és belső medencében is fürödhetnek az időjárás függvényében, így a termálfürdő egyaránt kiváló lehetőséget biztosít majd az aktív és passzív pihenést kedvelőknek is.