• A termálfürdőnek idén nagyon megugrott a vendégforgalma.

  • A fürdő vezetője beszélt arról, hogy milyen fejlesztéseket terveznek a következő években.

Néhány nappal ezelőtt a Komáromi Televízió stábja forgatott a Brigetio Gyógyfürdőben. Ehhez az adta az apropót, hogy ilyentájt szokták értékelni az év eddigi részének vendégforgalmát. Kovács Károly, a fürdőt üzemeltető társaság ügyvezetője a helyi televíziónak elmondta, hogy kifejezetten erős hónapok állnak mögöttük.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy az év első nyolc hónapjában 25 százalékkal volt magasabb a termálfürdő árbevétele, mint a korábbi év hasonló időszakában. Ezen belül pedig augusztusban 30 százalékot tett ki a növekedés.

Az elmúlt években sok fejlesztés történt a komáromi fürdőben, azon belül is főleg a szaunás szolgáltatások terén. 2014-ben egy szaunakertet hoztak létre, ahol egy rönkszaunát építettek. Két évvel ezelőtt elkezdték a belső szaunatér megújítását, ahol gőzkabin, sószoba is létesült. Tavaly év végén pedig megújult a szaunarészleg zuhanyzója, csobbanó medencéje és átadtak egy Kneipp taposómedencét is.

Brigetio Gyógyfürdő gyógymedenceA következő években megvalósítandó terveik kapcsán a műsorban elhangzott, hogy szeretnék egy családi mini wellness részleggel, valamint egy hullámmedencével bővíteni a fürdőt. Ezek előtt még a sürgetőbb feladatok közé tartozik az uszoda tetőszerkezetének felújítása, de fontos lenne a fürdőhöz tartozó kempingben is korszerűsítési munkákat végezni.

A Komáromi Televízió riportját itt nézheti meg: