• A télen érkező vendégeket akkoriban még egészen más látvány fogadta a termálfürdőben.

  • Cserkeszőlőn forgatott egy tévéstáb 2002-ben.

Egy érdekes cserkeszőlői felvételt találtunk a Nemzeti Audiovizuális Archívumban. 2002 januárjában a Magyar Televízió készített egy tudósítást a település termálfürdőjéről. A videót nézve egészen elképesztő, hogy mennyire megváltozott azóta a fürdő arculata.

A riport vélhetően a fürdőknek nyújtott állami támogatási program apropóján készült. Megszólal benne Szokolai Lajos, cserkeszőlői polgármester (a mai napig betölti ezt a tisztséget), aki arról beszélt a felvételen, hogy nem egyszerű előteremteniük a pályázatokhoz szükséges önrészt. Pedig láthatóan az akkori fedett fürdőrészleg már igencsak felújítást igényelt. Akkortájt még csak a tervek között szerepelt egy komolyabb fedett részleg, amitől a téli turizmus fellendülését várták.

Cserkeszőlő fürdő 2002A felvételek készítésekor éppen a zuhanyzó csempézése zajlott, de a későbbi években rengeteg fejlesztés megvalósult a cserkeszőlői fürdőben. Új úszómedence, gyógymedence, egészségügyi centrum épült már a rákövetkező esztendőben. 2010 végére pedig elkészült az új fedett fürdőrészleg, az úgynevezett téli fürdő.

Cserkeszőlő termálmedence 2002A lenti videó érdekessége, hogy nem pusztán a tudósítás anyagát tartalmazza, hanem a kellő mennyiségű vágókép miatt készített komplett, több mint 10 perces anyag megmaradt. Ezt így egyben annak idején le sem adta a televízió. Az első érdekesebb részhez érdemes 3:50-től nézni a videót, ahol látszik az akkori fedett gyógymedence. Nem volt valami hívogató látvány…

6:35-től a külső medencéknél készültek vágóképek. A fürdőzők nagyon segítőkészek voltak, egyikük a januári hidegben fürdőnadrágban és papucsban futkározott fel-le a tévéstáb kedvéért.

Csak az összehasonlítás kedvéért azért ideteszünk két képet arról is, hogy manapság milyen a termálfürdő.

Cserkeszőlői fürdő gyógytornaCserkeszőlő Gyógyfürdő