• Komárom-Esztergom megyében új termálfürdő épül egy 1983-ban fúrt gyógyvizes kútra alapozva.

  • Pályázaton keresnek nevet a leendő fürdőnek.

A Bábolna alatt szunnyadó termálvízbázisra alapozva már régóta tervezik egy fürdő építését. Ehhez a legalapvetőbb feltétel már adott lenne, ugyanis a településen még 1983-ban fúrtak két termálkutat, amelyek közül az egyik gyógyvíz minősítésű vizet ad.

Az évek során többször is felmerült a fürdőépítés ötlete, de csak tavaly sikerült olyan megoldást találni, ami meg is valósítható. Egy távvezetéken vezetik a termálvizet a város sportcsarnoka melletti területre, s itt fog megépülni a bábolnai termálfürdő, ami egy szabadidőközpont része lesz.

Az ütemterv alapján 2019 telén nyitják majd meg a termálfürdő fedett részét, 2020 tavaszán pedig a strandot is beüzemelik. A fürdővel a belföldi vendégeket, azon belül is inkább a környékbelieket célozzák meg.

Azaz van még idő a fürdő megnyitásáig, viszont már idejekorán szeretnének nevet találni a létesítménynek, ezért a bábolnai önkormányzat névadó pályázatot hirdetett. Olyan ötletes, kreatív, akár szójátékra épülő névötleteket várnak, amelyek illeszkednek a fürdő megjelenéséhez, környezetéhez és Bábolna hagyományaihoz. További kritérium, hogy könnyű legyen kiejteni, megjegyezni, magyar nyelvű legyen és lehetőség szerint utaljon Bábolnára.

Ilyen lesz a fürdő:

Bábolnai termálfürdőEgy pályázó legfeljebb három névötlettel pályázhat. A pályázat módja rendkívül egyszerű, az ötleteket a nevpalyazat@babolna.hu címre várják november 24-ig. A beérkezett ötletek közül december elsején választják ki a győzteseket. Az első helyezett éves ingyenes belépőt kap a strandfürdőbe, a másodikat féléves belépővel, a harmadikat pedig negyedéves belépővel jutalmazzák. A pályázattal kapcsolatos további részleteket megtalálják Bábolna honlapján.