• Vadonatúj fürdőépület és több új medence is épülhet a tiszafüredi termálfürdő fejlesztése révén.

  • A város polgármestere beszámolt arról, hogy mi a beruházás tervezett menetrendje.

November elején írtunk arról, hogy fürdőkomplexummá fejlesztik a jelenlegi négymedencés tiszafüredi termálfürdőt. A szabadtéri részen új medencéket, csúszdaparkot, spray parkot építenek, de a projekt része egy fürdőépület is, ahol a medencéken felül szaunavilág, masszázshelyiség és étterem is helyet kap.

Ez az eddigi legjelentősebb fejlesztés lesz az 1987-ben gyógyvíz, 2017-ben gyógyfürdő címet kapott fürdő történetében. Legutóbb arról tudtunk beszámolni, hogy az illetékes megyei hivatal kiadta ehhez kapcsolódóan az építési engedélyt. Viszont a nyitás várható dátumáról még nem szóltak a hírek.

Azonban időközben Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere újabb információkat is megosztott a fürdőfejlesztésről. Ebből kiderült, hogy az építkezés legkorábban 2023-ban kezdődhet el, de csak akkor, ha már az első közbeszerzési eljárás eredményes és a forrás is rendelkezésre áll. Bár azt is hozzáteszi, hogy ez a legoptimistább ütemterv.

Tiszafüred fürdőfejlesztés látványterv

Jelenleg már készülnek a fürdőfejlesztéshez kapcsolódó kiviteli tervek. Ezen belül is kitüntetett fontossággal a vízjogi engedélyekhez szükséges dokumentáció összeállítása zajlik a tervezőirodában. A kivitelezői közbeszerzéshez szükséges teljes körű kiviteli tervi dokumentáció és valamennyi hatósági engedély 2022 első negyedévében készülhet el.

A tervezést követő lépések, a kivitelezői feltételes közbeszerzés lebonyolítása, a generálkivitelező kiválasztása önmagában több hónapot vesz igénybe, mivel nyílt uniós eljárást kell lefolytatni. A kivitelező feltételes kiválasztása után következik a beruházáshoz szükséges pénzügyi forrás előteremtése. A polgármester ennek kapcsán megemlíti, hogy ez utóbbi lesz a legnagyobb és legnehezebb feladat, amelyhez elengedhetetlen a kormány támogatása.

A Triskell Épülettervező egy videós látványtervet is feltöltött a YouTube-ra: