Nyár elején kapott nyilvánosságot, hogy komoly gondok adódtak a Szombathelyi Uszoda és Termálfürdő finanszírozásával. A létesítményt ugyanis a megyeszékhely közműszolgáltatója a Vasivíz Zrt. működteti. Egy új szabályozás szerint azonban a társaság a forrásait csak az alaptevékenységére fordíthatja, azaz a továbbiakban nincs lehetőség a fürdő veszteségének keresztfinanszírozására. Márpedig az egész évben működő uszoda és a nyári szezonban üzemelő termálfürdő éves vesztesége eléri a 130 millió forintot.

A nyáron még patthelyzet látszott kialakulni, ugyanis a városvezetés egyrészt nem akarta ezt az összeget pótolni, másrészt a Vasivízt kötelezte a fürdő üzemeltetésére. A Vas Népe napilap szerint azonban mostanra megoldódni látszik a helyzet. Várhatóan a társaság korábbi években felhalmozott 1,2 milliárd forintos eredménytartalékából fizetik az uszoda és a termálfürdő költségeit, ugyanis mint kiderült, erre nem terjed ki a törvényi tilalom.

A nyáron üzemelő termálfürdő.

A nyáron üzemelő termálfürdő

A Szombathelyi Uszoda és Termálfürdő még 2005-2006-ban esett át egy jelentősebb felújításon. Már akkor felmerült, hogy előbb-utóbb egy fedett, egész éves üzemeltetésű termálfürdőt is kialakítanak ezen a területen. Ez a terv azonban az utóbbi években lekerült a napirendről.