• Egy 122 és egy 38 szobás szálloda is épül Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

  • Utóbbinak ma rakták le az alapkövét.

  • Már azt is lehet tudni, hogy mikor fogják átadni.

A Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn lévő parkfürdő, tófürdő, élményfürdő és a Fürdőház évről évre egyre több vendéget vonz, a sóstói városrész gyenge pontjának eddig leginkább a szűkös szálláskapacitás számított. Jövőre viszont két új szállodával bővül a megyeszékhely üdülőterülete.

Ma tették le a Pangea Ökocentrum és Szálloda alapkövét. A leendő hotel három szintjén összesen 38 szobát alakítanak ki, s a létesítmény egy oktató- és konferenciaközpontot is magában foglal.

Az állatpark mellett megépülő hotel egyik különlegességét az adja, hogy minden szobát más-más állatról neveznek el és ehhez igazodnak a berendezéssel is. A szobák nagy része egyébként a Sóstói-tóra néz, így a panorámára sem lehet majd panaszuk a szállóvendégeknek.

Pangea Hotel SóstógyógyfürdőA szálloda építése a Nyíregyházi Állatpark 6,7 milliárdos fejlesztési programjának az egyik eleme. Ennek keretében fog majd megújulni a hópárduc kifutója, bővítik a fókamedencét, négy kilométeres ökológiai tanösvényt alakítanak ki, valamint egy jégkorszakot bemutató látványossággal is bővül a sóstógyógyfürdői turisztikai kínálat.

A fejlesztések minden eleme majd csak 2019-re fog elkészülni, a Pangea szállodát viszont, – ha minden jól megy – jövő nyár elején átadják. Akkorra tervezik a már szintén épülő Hotel Sóstó Spa & Resort átadását is, ami 122 szobát foglal majd magában.

A helyi televízió tudósítását itt nézheti meg: