• Május másodikán megkezdődött az új szálloda építése Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

  • A hotelből külön folyosón lesz majd megközelíthető az élményfürdő.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn megkezdődött a korábban “Hotel Sóstó Spa & Resort” néven emlegetett szálloda építése. A leendő 9000 négyzetméteres hotelben 122 szobát alakítanak ki, a teraszos étterem kapacitása pedig 150 fő lesz. A szállodához egy wellness-részleg, valamint fitneszterem is kapcsolódik.

Az Aquarius élményfürdő irányába pedig egy külön folyosó biztosítja majd az átjárást.

A sóstógyógyfürdői szálloda komoly hiányt pótol, ugyanis Nyíregyháza – 2013-ban gyógyhely címet is szerzett – üdülőterületén még nincs ilyen méretű és minőségű szálláshely. Ahogy Kovács Ferenc polgármester elmondta, nemcsak az üdülővendégek száma ugorhat meg az új hotel révén, hanem a jövőben több konferenciát is rendezhetnek a településen, ugyanis egy erre alkalmas termet is magában foglal az épület.

Sóstógyógyfürdői szállodaA szállodaépítés teljes költsége eléri a 4 milliárd forintot. Ebből 3,1 milliárdot állami támogatásból fedeznek, 900 millió forintot pedig Nyíregyháza biztosít.

A tervek szerint jövő év júniusában már át is adják a hotelt. Az épület tulajdonosa egyébként az önkormányzat lesz, de az üzemeltetést egy külső cégre fogják bízni.

A helyi televízió tudósítását itt tekintheti meg: